SM-liigajätti HIFK:lta odotetaan pelaajahankintoja – urheilujohtaja Tobias Salmelainen paljastaa, missä mennään

Maalikooste: HIFK - Tappara 4:59
Videolla maalikooste torstain ottelusta HIFK-Tappara.

Jääkiekon SM-liigassa Helsingin IFK:n alkukausi on ollut tulosten valossa heikko. Isona mestarisuosikkina kauteen lähteneen HIFK:n riveissä on jo nähty liikehdintää, erityisesti peräpäässä. Nimenomaan pakistoon kohdistuu nyt isoja kysymysmerkkejä sekä olettamuksia. IFK:lta odotetaan uusia hankintoja.

HIFK koki jo runkosarjan alkukierroksilla pahan takaiskun, kun sen avainpuolustaja Joonas Lyytinen joutui pitkäksi ajaksi sairastuvan puolelle.

Tällä viikolla puolustaja Eero Teräväinen jätti punanutut ja siirtyi KooKooseen.

– Elämme aina sen tilanteen mukaan, mikä meillä on. Viimeksi kun tämä aihe oli esillä, meillä oli kymmenen puolustajaa terveenä. Sitten Lyytinen loukkaantui. Nyt meillä on ollut yksi pelikiellossa ja kuusi terveenä, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen valottaa MTV Urheilulle.

Jo Lyytisen loukkaantumisen jälkeen moni odotti, että HIFK katsoisi markkinoille päin. Teräväisen lähdön myötä puheet voimistuivat.

Ongelma vain on se, että tarjontaa ei ole.

– Tällä hetkellä markkinat ovat yllättävänkin hiljaiset, Salmelainen myöntää.

Käynnissä on odotustila. Katseet kohdistuvat erityisesti Pohjois-Amerikkaan, missä NHL-kausi käynnistyi tällä viikolla.

– Yleensä markkinatilanne aktivoituu tästä noin viikon tai kahden sisällä. Pelaajia vapautuu varsinkin siinä vaiheessa, kun heidän koesopimuksensa loppuvat. Mutta pitää muistaa, että siellä on myös Sveitsi, Ruotsi ja muut maat, jotka kyttäävät samoja pelaajia.

– Laadukkaita pelaajia ei ole hirveästi tarjolla. Ei ainakaan vielä, kun mitään ei ole julkaistu, Salmelainen muotoilee, viitaten HIFK:n tilanteeseen.

Salmelainen rauhoittelee seuran ympärillä pyörivää keskustelua.

– Meillä ei ole mitään tarvetta hätiköintiin, Salmelainen painottaa.

Uuden päävalmentajan Ville Peltosen johdolla kauteen lähtenyt HIFK on jättänyt itsestään kaksijakoisen vaikutelman. Parhaimmillaan HIFK on ollut erittäin vahva. Toisaalta se on kärsinyt luvattoman paljon pistemenetyksiä.

– Ihan varmasti kaikki ovat pettyneitä tuloksiin. Niin pelaajat, valmentajat kuin johto. Sitten kun pilkotaan tuloksen taakse, niin siellä on ollut hyviä ja huonoja pelejä. Hyvissä peleissä tulos ei ole ollut sellaista, mitä meidän pitäisi saada. Mutta se on osa tätä prosessia ja prosessi on vielä hyvin alussa, Salmelainen miettii, jatkaen:

– Tärkeää on se, että pidetään kiinni siitä pohjasuunnitelmasta, mikä meillä on. Totta kai haluamme tulosta, mutta ei mennä arjen kustannuksella.

Lue myös:

    Uusimmat