SM-liigaa ja Jääkiekkoliittoa uhattiin oikeustoimilla – nyt julkaistiin vaatimustukijoiden nimilista: Sebastian Aho, Roope Hintz, Mikko Rantanen...

Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) lähetti Yle Urheilun tietojen mukaan SM-liigalle, Jääkiekkoliitolle ja liigaseuroille vaatimuskirjeen. Nyt SJRY julkaisi melkoisen nimilistan niistä suomalaisista NHL-pelaajista, jotka ovat antaneet tukensa vaatimuksille.

SJRY:n näkemyksen mukaan SM-liiga on ”usealla perusteella kilpailuoikeuden vastainen”. Ylen mukaan SJRY:n lähettämässä kirjeessä vaaditaan, että Jääkiekkoliiton, Liigan ja liigaseurojen on ryhdyttävä toimiin SM-liigan avaamiseksi.

Pelaajayhdistys esitti asiassa neljä vaatimusta. Yksi on se, että Jääkiekkoliitto, Liiga ja liigaseurat lopettavat välittömästi niiden muodostaman kartellin ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön suljetussa SM-liigassa.

SJRY vaatii myös Pelaajayhdistyksen mukaan ottamista Huippukiekon neuvottelukuntaan tasavertaiseksi päätöksentekijäksi. Yhdistys haluaa nähdä Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteistyösopimukset.

Pelaajayhdistys ilmoitti, että mikäli sen vaatimuksiin ei suostuta 8. maaliskuuta kello 16 mennessä, SJRY aikoo ryhtyä ”ilman erillistä ilmoitusta kaikkiin tarpeellisiksi katsomiinsa oikeudellisiin toimiin”. Niihin lukeutuu Pelaajayhdistyksen mukaan muun muassa toimenpidepyyntö Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Ylen alkuperäinen juttu löytyy täältä.

Nyt SJRY julkaisi nimilistan niistä suomalaisista NHL-pelaajista, jotka tukevat Pelaajayhdistyksen Jääkiekkoliitolle, Liigalle ja liigaseuroille lähettämiä vaatimuksia.

Listalla ovat mukana muun muassa Sebastian Aho (Carolina Hurricanes), Miro Heiskanen (Dallas Stars), Roope Hintz (Stars), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche) ja Juuse Saros (Nashville Predators).

Lue myös:

    Uusimmat