SM-liiga-seura kaappasi maajoukkuepakin kilpailijalta

Tshekkipuolustaja Libor Zabransky siirtyy Porin Ässiin. Kaksi edellistä kautta Jukureita SM-liigassa edustaneen Zabranskyn sopimus on vuoden mittainen.

Zabransky pelasi Jukureissa kahden kauden aikana yhteensä 115 runkosarjan ottelua, joissa kuittasi tehot 7+25. Kuluvalla kaudella Zabransky keräsi Jukurien puolustajista neljänneksi eniten peliaikaa, 17 minuuttia ja 42 sekuntia ottelua kohden.

Zabransky on viime kausien aikana pelannut säännöllisesti myös Tshekin maajoukkueessa. Puolustaja oli viime viikolla mukana Tshekin MM-kisoihin valmistautuvassa joukkueessa. Sen pidemmälle siivet eivät tällä kertaa kantaneet, vaan Zabransky putosi joukkueesta viikon päätteeksi.

Zabransky, 22, sanoo olevansa innoissaan siirrostaan Ässiin.

– Tunnen, että pystyn täällä ottamaan seuraavan askeleen urallani ja auttamaan samalla joukkuetta menestymään, puolustaja sanoi Ässien tiedotteessa.

– Pidin todella paljon Ässien pelityylistä ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä ja ottamaan joukkueena seuraavan askeleen. Porilaiset kannattajat ovat uskomattomia ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan heidän edessään.

Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen näkee Zabranskyn nuoresta iästä huolimatta jo kokeneena pelaajana. SM-liigan lisäksi Zabransky on ehtinyt kiekkoilla kauden myös Tshekin pääsarjassa.

– Libor on pystynyt pelaamaan tasaisen laadukkaasti illasta toiseen sekä tekemään tulosta Liigassa kahden edellisen kauden ajan. Hänellä on kaikki edellytykset ottaa pelaajana seuraava askel Porissa ja uskomme hänen persoonansa sopivan hyvin joukkueeseemme.

Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Ässät selvitti tiensä puolivälieriin voittamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella TPS:n. Puolivälierissä Ilves oli kuitenkin liian vahva, ja Ässien kausi päättyi siihen.

Lue myös:

    Uusimmat