SM-liiga paljasti tulevan kauden suunnitelmansa – erikoisjärjestelyihin valmistaudutaan

Jääkiekon Liiga kertoi keskiviikkona, että tuleva sarjakausi pyritään pelaamaan täydellä 60 ottelun runkosarjalla.

Liiga ja sen seurat korostavat tämän olevan "taloudellisesti keskeisen tärkeä asia kaikille osapuolille". Tällä kaudella koronaviruksen takia loppuun pelaamatta jäänyt Liiga pyritään ensi kauden osalta aloittamaan normaaliin aikaan eli syyskuun puolivälissä.

Epävarmuus koronaviruksen vaikutuksista on kuitenkin olemassa, ja osaltaan kotimaisen kiekkoliigan kuviot riippuvat myös tilanteesta kansainvälisissä kaukaloissa.

Liiga kertoo, että jos kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvistaa 10. kesäkuuta siirtävänsä kevään 2021 MM-kisojen alkua, Liigan kauden aloituksen siirtämistä muutamalla viikolla harkitaan. MM-siirrolla olisi myös vaikutusta Liigan pudotuspelien päiviin.

Koronatilanteen vaikea ennustettavuus tekee kuitenkin kaikesta vielä alustavaa. Liigan mukaan täyden runkosarjan pelaaminen voi tilanteen muuttuessa ennen kauden alkua tai sen aikana vaatia toimenpiteitä sarjakauden tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi.

– Ääritapauksessa myös playoffs-sarjojen pelaamista lyhyempinä voidaan joutua harkitsemaan, sarja kertoo.

Vain osa kapasiteetista käytössä?

Liigassa on meneillään myös suunnittelu tulevan kauden ottelutapahtumien osalta. Sarjan peleissä "tullaan ottamaan käyttöön erikoisjärjestelyitä yleisön, joukkueiden ja henkilökunnan liikkumisen osalta". Hygieniaankin luonnollisesti satsataan.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi sarjan sivuilla.

Koronaviruspandemia on tuonut vaikeuksia myös Suomen suosituimman sarjan seurojen talouksiin. Mahdolliset ottelumäärien vähennykset sekä yleisömäärärajoitukset peleissä eivät tilannetta ainakaan helpota, mutta Liiga kertoo "pyrkivänsä välttämään näitä toimenpiteitä kaikin keinoin".

– Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, seurojen on eri tavoin sopeutettava myös kulujaan, Liiga painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat