Slush tuo Suomeen monta superrikasta – joukossa jättiomaisuuden tehnyt Burger Kingin työntekijä ja "Kiinan Elon Musk"

2:08

Startup-tapahtuma Slush on parhaillaan toista päivää käynnissä Helsingin Messukeskuksessa.

Slushissa esitellään jälleen lukuisia suomalaisia innovaatioita. Katso video!

Tapahtuman puhujiksi on houkuteltu lukuisia menestyneitä startup-yrittäjiä, sijoittajia ja muita alan vaikuttajia.

Slushissa on esiintynyt esimerkiksi miljardööri William Li, joka on perustanut muun muassa sähköautoja Shanghaissa kehittävän Nio-yrityksen. 43-vuotiasta Litä kutsutaan Yhdysvalloissa sähköautoja kehittäneen Tesla-yrittäjän mukaan "Kiinan Elon Muskiksi".

Toinen tunnettu Slushiin saapunut miljardööon ruotsalainen verkkopalvelu Skypen perustaja Niklas Zennström. Tällä hetkellä Zennström on toimitusjohtajana Atomico-sijoitusyrityksessä, minkä lisäksi hän istuu muun muassa Rovion hallituksessa.

Vuonna 2017 Business Insider arvioi Zennströmin omaisuuden arvoksi noin 1,1 miljardia euroa.

Taustaa Burger Kingistä ja Jackass-televisiosarjasta

Ruotsalainen Sebastian Siemiatkowski on tehnyt urallaan huiman nousun.  Ennen kulutusluottoja tarjoavan Klarnan perustamista Siemiatkowski sulatti jäisiä pihvejä ja koosti hampurilaisia Burger King -pikaruokaravintolassa.

Vuonna 2005 Siemiatkowski esitteli kahden ystävänsä kanssa Klarna-ideaansa startup-kilpailussa, mutta sijoittajat eivät innostuneet. Yhtiö pantiin kuitenkin pystyyn – ja nyt Klarna on yli kahden miljardin euron arvoinen. Siemiatkowskin omaisuuden arvoksi uutisoitiin viime vuonna noin 185 miljoonaa euroa.

Puhujaksi Slushiin on saapunut myös yhdysvaltalainen Julia Hartz. Esimerkiksi Jackass-sarjan tuotantoon 2000-luvun alussa osallistunut Hartz on sittemmin siirtynyt televisiotuotannoista tapahtumabisnekseen.

Nykyisin Hartz on tapahtuma- ja lippupalvelu Eventbriten keulakuva. Hänet on valittu maailman vaikutusvaltaisimpien naisyrittäjien joukkoon, ja vuonna 2015 Fortune kertoi Hartzin omaisuuden olevan ainakin miljardi dollaria (noin 880 miljoonaa euroa).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja