Mainos

Slush tuo Suomeen monta superrikasta – joukossa jättiomaisuuden tehnyt Burger Kingin työntekijä ja "Kiinan Elon Musk"

2:08

Startup-tapahtuma Slush on parhaillaan toista päivää käynnissä Helsingin Messukeskuksessa.

Slushissa esitellään jälleen lukuisia suomalaisia innovaatioita. Katso video!

Tapahtuman puhujiksi on houkuteltu lukuisia menestyneitä startup-yrittäjiä, sijoittajia ja muita alan vaikuttajia.

Slushissa on esiintynyt esimerkiksi miljardööri William Li, joka on perustanut muun muassa sähköautoja Shanghaissa kehittävän Nio-yrityksen. 43-vuotiasta Litä kutsutaan Yhdysvalloissa sähköautoja kehittäneen Tesla-yrittäjän mukaan "Kiinan Elon Muskiksi".

Toinen tunnettu Slushiin saapunut miljardööon ruotsalainen verkkopalvelu Skypen perustaja Niklas Zennström. Tällä hetkellä Zennström on toimitusjohtajana Atomico-sijoitusyrityksessä, minkä lisäksi hän istuu muun muassa Rovion hallituksessa.

Vuonna 2017 Business Insider arvioi Zennströmin omaisuuden arvoksi noin 1,1 miljardia euroa.

Taustaa Burger Kingistä ja Jackass-televisiosarjasta

Ruotsalainen Sebastian Siemiatkowski on tehnyt urallaan huiman nousun.  Ennen kulutusluottoja tarjoavan Klarnan perustamista Siemiatkowski sulatti jäisiä pihvejä ja koosti hampurilaisia Burger King -pikaruokaravintolassa.

Vuonna 2005 Siemiatkowski esitteli kahden ystävänsä kanssa Klarna-ideaansa startup-kilpailussa, mutta sijoittajat eivät innostuneet. Yhtiö pantiin kuitenkin pystyyn – ja nyt Klarna on yli kahden miljardin euron arvoinen. Siemiatkowskin omaisuuden arvoksi uutisoitiin viime vuonna noin 185 miljoonaa euroa.

Puhujaksi Slushiin on saapunut myös yhdysvaltalainen Julia Hartz. Esimerkiksi Jackass-sarjan tuotantoon 2000-luvun alussa osallistunut Hartz on sittemmin siirtynyt televisiotuotannoista tapahtumabisnekseen.

Nykyisin Hartz on tapahtuma- ja lippupalvelu Eventbriten keulakuva. Hänet on valittu maailman vaikutusvaltaisimpien naisyrittäjien joukkoon, ja vuonna 2015 Fortune kertoi Hartzin omaisuuden olevan ainakin miljardi dollaria (noin 880 miljoonaa euroa).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja