Skottilainen kiipeilijä Rick Allen kuoli maailman toiseksi korkeimmalla vuorella – lumivyöryn kerrotaan vieneen miehen

Skottilainen kiipeilijä Rick Allen on kuollut maanvyöryssä K2-vuorella, kun hän pyrki uutta reittiä vuorenhuipulle.

Allen yritti kiivetä Kiinan ja Pakistanin rajalla sijaitsevalle maailman toiseksi korkeimmalle vuorelle kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen humanitaariselle järjestölle, joka auttaa hädänalaisia perheitä.

Asiasta kertoi The Guardian.

Tietojen mukaan 68-vuotias Aberdeenista kotoisin oleva kiipeilijä joutui lumivyöryn alle vuoren kaakkoisrinteellä. Kaksi hänen kiipeilijäkumppaniaan, espanjalainen Jordi Tosas ja itävaltalainen Stephan Keck, on pelastettu ilman vakavampia vammoja.

Allenin kuolema on vahvistettu, kertoo ulkoministeriön tiedottaja.

– Britannian korkein edustaja Islamabadissa on tietoinen, että Britannian kansalainen on kuollut kiivetessään K2:lle ja on valmis avustamaan asiassa, tiedottaja sanoi.

Rick Allenin lisäksi huipulle pyrki myös toinen britti, Jerry Gore. Kansainvälisen avustusjärjestön varainhankintasivulla Allenia ja Gorea kuvaillaan ”kahdeksi Britannian kokeneimmaksi kiipeilijäksi”, jotka pyrkivät maailman vaikeimmalle matkalle kohti K2:sen huippua.

– Kummatkin yrittivät saada huomiota hyväntekeväisyydelle, jonka he kokivat tärkeänä. Rick pyrki parantamaan myanmarilaisten pakolaislapsien terveyttä ja koulutusta. Jerry, jolla on ykköstyypin diabetes, yritti saada parannettua insuliinijakelua lapsille Aasiassa.

–Jos Jerry onnistuu pääsemään K2:sen huipulle, hän on ensimmäinen diabetesta sairastava brittiläis-ranskalainen kiipeilijä, joka on yltänyt saavutukseen.

Allenin uskottiin kuolleen jo vuonna 2018, kun hän putosi jääjyrkänteeltä kiivetessään yksin 12. korkeimmalle vuorelle Pakistanissa. Hänen reppunsa löydettiin kuitenkin perusleiriltä ja pelastajat käyttivät dronea paikantaakseen hänen sijaintinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja