Mainos

Skavabölen pojille "Aasian Cannesin" pääpalkinto

Zaida Bergrothin esikoiselokuva Skavabölen pojat on voittanut pääpalkinnon Pusanin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Koreassa. Pusania pidetään Aasian merkittävimpänä elokuvafestivaalina, niin sanottuna Aasian Cannesina.

Pusan on ensimmäinen kansainvälinen elokuvafestivaali, jossa 4.9. ensi-iltansa saanut Skavabölen pojat on ollut esillä. Elokuva kilpaili festivaalilla Flash Forward -kilpailusarjassa. Flash Forward on Pusanin festivaalin uusi palkintokategoria, jonka tarkoituksena on löytää uusia lahjakkaita elokuvantekijöitä. Kilpailuun valitaan ainoastaan ohjaajien ensimmäisiä tai toisia pitkiä elokuvia Aasian ulkopuolisista maista. Kilpasarjaan oli valittu 11 elokuvaa muun muassa Italiasta, Argentiinasta, Ranskasta, Ruotsista ja Kanadasta.

Huolellinen ja hienovarainen kokonaisuus

Ohjaaja Zaida Bergrothin Koreassa vastaanottama palkinto on 20 000 dollaria. Tuomaristo perusteli valintaa sillä, että Skavabölen pojat –elokuvan tarinankerronta, näytteleminen ja ohjaus ovat huolella tehtyjä ja osoitus ohjaajan hienovaraisuudesta sekä vahvasta kokonaisuuden hallinnasta.

-Olemme todella innoissamme pääpalkinnosta, varsinkin kun kyseessä on vasta elokuvan ensimmäinen kansainvälinen festivaali. On hienoa, että suomalaisen perheen tarina koskettaa myös ulkomailla. Tämä lisää selvästi elokuvan tulevia festivaaliosallistumisia ja toivottavasti myös kaupallista myyntiä, iloitsee tuottaja Jarkko HentulaJuonifilmistä.

Suomessa vasta alle 30 000 katsojaa

Hyvistä kritiikeistä huolimatta Suomen elokuvateattereissa elokuva on lähtenyt hitaahkosti liikkelle. Sillä on nyt koossa 29 210 katsojaa. Kopioitakin tosin on vain 20.

Skavabölen pojat kertoo elämänpituisesta verivalasta kahden veljeksen, Rupertin ja Evertin (lapsina Lauri Tilkanen ja Iiro Panula, nuorinaIlmari Järvenpää ja Onni Tommila) välillä. Elokuva on traaginen, mutta lämmin ja hauskakin tarina, vaikka se kertoo perheen hajoamisesta 70- ja 80-lukujen Suomessa. Perheen äidin roolissa on Leea Klemola ja isänä Martti Suosalo.

Elokuva pohjautuu Antti Raivion samannimiseen menestysnäytelmään ja sen ovat käsikirjoittaneet Antti Raivio, Jan Forsström ja Zaida Bergroth. Elokuva on suomalais-saksalainen yhteistuotanto, ja se saa elokuvateatterilevityksen myös Saksassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.