SK: Valtio myi Raskoneen Lease Deal Groupille halpaan hintaan

Valtio myi raskaan kaluston huoltoyhtiön Raskoneen Lease Deal Groupille halpaan hintaan maaliskuussa 2018. Lease Deal Groupin omistajasta on tehty tutkintapyyntö poliisille Nuorisosäätiön toimesta, kertoo Suomen Kuvalehti.

Suomalainen monialakonserni Lease Deal Group Oyj osti Raskoneen koko osakekannan Suomen valtiolta viime maaliskuussa.

Valtio sai kaupassa osakkeista 3,2 miljoonaa euroa. Kauppahinta vaikuttaa SK:n haastatteleman analyytikon Ari Rajalan mukaan ostajan kannalta edulliselta lähes kaikilla perinteisillä arvostusmittareilla mitattuna. 

Valtio on etsinyt Raskoneelle sopivia ostajia konsultin avulla jo vuosia. Tiedossa ei kuitenkaan ole, miltä kaikilta toimijoilta tarjouksia on kyselty. 

Scania Suomi Oy:lta ja Volvo Finlandilta ei kysytty ostokiinnostusta, kertoo SK.

SK pyysi omistajaohjausministeri Mika Lintilältä useita tarkempia tietoja kaupasta. Lehti ei kuitenkaan saanut Lintilältä vastauksia. 

Uudesta omistajasta tutkintapyyntö

Lease Deal Groupin omistaa kokonaan Timo Nieminen.SK:n mukaan Niemisestä on marraskuussa tehty tutkintapyyntö poliisille Nuorisosäätiön toimesta. Nieminen on kiistänyt syytteet.

Tutkintapyyntö koskee Niemisen tonttikauppoja Hollolassa. Niissä säätiö sidottiin kalliiseen vuokrasopimukseen ja Nieminen sai tuntuvat voitot.

Lease Deal Group on suomalainen monialakonserni ja emoyhtiö useiden eri toimialojen pienille ja keskisuurille yrityksille. Konsernin toimialoja ovat mm. kiinteistösijoittaminen, kiinteistöihin liittyvä palveluliiketoiminta ja ajoneuvojen myynti- ja huoltoliiketoiminta.

Lähteet: Suomen Kuvalehti, Raskoneen tiedote​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja