Mainos

SK: Sampsa Kataja eroaa Satakunnan maakuntahallituksesta

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja aikoo erota Satakuntaliiton hallituksesta. Kataja ilmoitti erostaan sanomalehti Satakunnan Kansalle lähettämässään mielipidekirjoituksessa.

Kataja on toiminut maakuntahallituksen varapuheenjohtajana. Eron taustalla on Katajan suivaantuminen Satakunnan Kansan uutisointiin. Lehti lainasi Turun Sanomissa ollutta rikosoikeuden professorin haastattelua, jossa viitattiin Katajan ja Ilkka Kanervan kytkösten samankaltaisuuteen. Katajan mukaan uutisessa luotiin suora yhteys hänen ja Ilkka Kanervan rikosten välille.

Sampsa Katajaa epäiltiin lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta Rovaniemen kelkkatehtaan jutussa. Hän oli tuolloin vuonna 2007 kelkkatehtaan rahoittajan Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen jäsen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi vuonna 2011, ettei Kataja syyllistynyt rikokseen asiassa.

Turun Sanomien mukaan Katajan vaalirahoista on kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle ja tehty tutkintapyyntö keskusrikospoliisille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.