Kova väite: Lewis Hamiltonin jatkosopimus oli valmiina, iso taho astui tielle

Lewis Hamiltonin F1-jatkosopimus oli valmiina jo Turkissa, mutta Mercedeksen emoyhtiö Daimler astui sen tielle, väittää italialaislehti Corriere dello Sport.

Seitsemännen F1-maailmanmestaruutensa voittaneen brittitähti Hamiltonin sopimusneuvottelut ovat edenneet hitaasti. Corriere dello Sport raportoi nyt taustoista: sen mukaan marraskuussa Turkin GP:n aikaan valmiina oli jo Hamiltonin vaatimukset täyttänyt nelivuotinen ja 50 miljoonan euron vuosipalkkion sisältävä Mercedes-jatkosopimus, mutta Daimler "laittoi stopin".

Emoyhtiö ei Corriere dello Sportin mukaan halua laittaa niin paljon Hamiltonin varaan.

– Daimler haluaa tarjota kaksivuotisen sopimuksen, jossa on optio kolmannesta vuodesta, Corriere dello Sport kirjoittaa.

Daimler saattaa puntaroida tammikuussa 36 vuotta täyttävän Hamiltonin ikää tai toisaalta nuoren brittikuski George Russellin kehitystä. Williamsilla ensi vuoden jatkava Russell vakuutti tuurattuaan koronatartunnan saanutta Hamiltonia Mercedeksellä kauden loppupuolella Sakhirin GP:ssä.

Valtteri Bottaksen ensi vuoden kattava Mercedes-jatkosopimus julkistettiin elokuussa. Bottas on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2017, Hamilton vuodesta 2013.

Lue myös:

    Uusimmat