Mainos

Sisustusliikkeen pitäjän helmenharmaa koti

Pieni sisustusliikkeen pitäjän koti on sisutettu lähes kokonaan antiikilla ja kauniilla vanhoilla tekstiileillä. Antiikin vastapainoksi olohuoneessa on myös tunnelmaan sopivia uusia huonekaluja.


Makuuhuoneen kalusto on peritty isovanhemmilta. Sängyn päällä on vanha saksalaisten sukulaisten ristiäistyyny, jonka päällä pienokainen lepäsi ristiäispäivänään. Se on niin kaunis, että sitä on turhaa säilyttää kaapissa juhlapäivää odottamassa. Hupsi-nalle on nähnyt monet leikit. Merkki on Steiff ja syntymävuosi 1915. Ikkunaverhojen kangas on sveitsiläistä batistia ja sekin on jo 70-vuotiasta. Verhot on koottu useasta palasta. Ikkunan edessä on erikoinen ruotsalaisen Marienbergin tehtaan fajanssinen teepöytä 1700-luvulta.

Eteisessä on kirjahylly, joka maksoi vain 80 euroa huutokaupassa.

"Se oli hyvin huonossa kunnossa, mutta kunnostin sen itse. Paljon paloja puuttui ja piti tehdä paikkauksia. Lopulta maalasin mustan tammisen hyllyn valkoiseksi, etteivät paikkaukset näy".

Vastapäätä kirjahyllyä on 1800-luvulta oleva pieni lipasto. Sitäkin on korjattu, jalat olivat poikki ja tumma pinta sai uuden vihertävän harmaan sävyn, joka sopii kauniisti lipaston marmorikanteen, jolla lepää isoäidin vanha harja ja kaunis peili.

Sukulaisten muotokuvia on useita. Jensin äiti on suomalainen ja isä saksalainen, molempien sukujen perintöä, muotokuvat mukaan lukien, on siis kodissa todella paljon. Olohuoneessa on myös uusia kalusteita. Mutta uskotteko kun kerron, että huonokuntoisen asunnon maalaus ja kaikki ostetut huonekalut sekä tekstiilit tulivat maksamaan tuhat euroa. Uutta ovat muun muassa vuodesohva, nojatuoli ja rahi sekä koko ruokailuryhmä. Lipastonpäällä on kokoelma sukulaisten kuvia viehättävissä vanhoissa kehyksissä. Sinivalkoiset uurnat kuuluvat isovanhempien häälahjaksi aikoinaan saamaan Royal Copenhagen astiastoon. Astiasto oli 48:lle hengelle ja Jensillä on siitä jäljellä noin 300 osaa!

Upeasti tärkätty sinivalkoinen pyyheliina on suomalaisen isoäidin äidin kapioita. Jens rakastaa näitä kauniita tekstiileitä, joita hän siis perinyt sekä suomalaisilta että saksalaisilta sukulaisiltaan. Hän myös myy samankaltaisia upeita vanhoja tekstiilejä, huonekaluja ja muuta sisustustavaraa liikkeessään Helsingissä. Myytävät tuotteet tulevat Keski-Euroopasta.

Kahvit on katettu ja kakku on tietysti Sacher ja astiat Royal Copenhagen! Kahvin jälkeen ehdimme vielä piipahtaa parvekkeella. Kesällä aurinko paahtaa liian kuumasti lasitetulle parvekkeelle, joten se on varustettu verhoilla! Miten kätevää! Parvekkeella on talvea varten sähkölämmitys ja sitä voi todella käyttää vuoden ympäri!

Antiikki- ja sisustusliike Wanhakartano
Fredrikinkatu 19 A, Helsinki
09-675 742

Liike myy kauniisti entisöityjä huonekaluja ja sisustustuotteita. Erikoisuutena on upeat pellavaiset pyyheliinat, pöytäliinat ja muut vanhat kodin tekstiilit, joita kauppias tuo itse Keski-Euroopasta.

(T.i.l.a. 20.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.