Mainos

Sisusta eteinen toimivaksi

Olipa kyseessä pieni tai hieman isompi koti, tulee eteisen olla mahdollisimman toimiva. Kauniisti sisustettu ja siisti eteinen toivottaa vieraan tervetulleeksi ja antaa kodista ensisilmäyksellä miellyttävän vaikutelman.

Eteinen on kodin huoneista ensimmäinen, johon vieras tai kodin oma asukas astuu. Se antaa kodista sekä asukkaasta ensimmäisen vaikutelman, ja on toki toivottavaa, että tämä vaikutelma olisi positiivinen. Eteisen sisustukseen on siis syytä panostaa. Huoneen tulisi olla samanaikaisesti toimiva, viihtyisä, kaunis ja ennen kaikkea talon asukkaiden näköinen.

Koreilla ja hyllyillä järjestystä eteiseen

Eteisessä ei yleensä vietetä pitkiä aikoja, vaan sieltä tulisi nopeasti löytää haluamansa vaatteet, kengät ja asusteet. Näin ollen kaikilla tavaroilla on hyvä olla omat paikkansa. Eritasoisilla hyllyillä, säilytyskoreilla sekä vaatenaulakoilla saadaan pieneen huoneeseen tilan tuntua sekä ennen kaikkea selkeä järjestys.

Pelkkä siisteys ei ole ainoa kriteeri viihtyisälle ja toimivalle eteiselle. Tilan tulisi myös olla helposti siivottava, ja siellä olisi tärkeää mahtua pukeutumaan sekä riisuutumaan. Usein kotiin tultaessa käsissä on ruokakasseja, kerhoreppuja ja niin edelleen, joten eteisessä tulisi olla riittävästi tilaa laskea tavarat pois käsistä ja laittaa kengät sekä ulkovaatteet paikoilleen. Mukavuutta kodin eteiseen saadaan kauniilla eteisen penkeillä tai jakkaroilla. Penkillä on miellyttävä panna ulos mentäessä kengät jalkaan sekä pitkän päivän jälkeen istahtaa hetkeksi alas, ennen kuin siirtyy kauppakassien kanssa sisälle.

Kodin väripilkku

Eteisen värimaailman ei välttämättä tarvitse olla yhdenmukainen kodin muun värityksen kanssa. Eteistilojen väreissä saa hieman räväyttää ja leikitellä. Toki toisille hillitty ja selkeämpi värimaailma on miellyttävämpi vaihtoehto. Väreillä voi leikitellä myös huonekalujen tai säilytysratkaisujen avulla.

Hyvin vaaleaan eteiseen sopivat erinomaisesti iloisen punaiset säilytyshyllyt tai esimerkiksi kirkkaanpunainen matto lattialle. Tavaroiden kanssa on vain syytä olla huolellinen, että yleisilme pysyy selkeän ja viihtyisän näköisenä.

Klassisemmasta ja etenkin skandinaavisesta tyylistä pitävä valitsee eteisen seinien väreiksi maanläheisiä kuultomaaleja, tapetteja tai laudoituksia. Muun muassa kuultomaalattu puolipanelointi luo maalaisromanttista tunnelmaa kodin eteiseen.

Kengät kauniisti piiloon

Kengät luovat usein sekaisen yleisilmeen eteiseen, etenkin kun perheessä on useampi henkilö. Kun kengät ovat kauniissa järjestyksessä kenkätelineessä, koko huone näyttää huomattavasti siistimmältä. Erikokoiset ja näköiset kenkäkaapit ovat myös loistava vaihtoehto kenkien säilyttämiseen..

Useat kaappimallit ovat hyvin siroja ja kapeita, jolloin eteisestä ei mene turhaa tilaa säilytykseen. Kenkien ollessa kaapeissa huone on helpompi pitää puhtaana ja yleisilme on kauniin selkeä. Lisäksi kengät pysyvät oikeanlaisella säilytyksellä paremmassa kunnossa.

Valaistuksella ilmettä eteistiloihin

Eteiseen ei aina ole mahdollista saada suoraa luonnonvaloa, jolloin huone saattaa jäädä hyvinkin hämäräksi. Tehokkaalla valaistuksella eteistilaan saadaan haluttu määrä valoa, mikä lisää viihtyisyyttä sekä huoneen toiminnallisuutta. Tehokkaalla ja oikeanlaisella valaistuksella lisätään myös turvallisuuden tunnetta sekä voidaan vaikuttaa tilantuntuun.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Adella,Ikea

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.