Mainos

Siskon lapset -elokuvalle täyspotti Oulun elokuvafestivaaleilla

Tanskalaisen Tomas Villum Jensenin ohjaama elokuva Siskon lapset hurmasi tuomaristot Oulun kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla. Elokuvan rankkasivat ykköseksi lapsiraati, jonka palkintona jaetaan Tähtipoikapatsas ja 3000 euroa, sekä CIJEF-jury. Juryn muodostivat tänä vuonna kirjailija Sinikka Laine, ohjaaja ja käsikirjoittaja Peter van Wijk sekä belgialaisen lasten elokuvafestivaalin johtaja Katrij Korten.

Lapsituomaristo perusteli valintaansa muun muassa sillä, että elokuvan henkilöihin on helppo samastua, sillä elokuva kertoo perheestä, jossa on monen ikäisiä lapsia. Raati antoi tunnustusta myös elokuvan kulkevalle juonelle, minkä ansiosta elokuva ei 80 minuutin kestostaan huolimatta tuntunut pitkältä.

Samoilla linjoilla oli CIFEJ-jury, joka kiitteli elokuvan ansiokasta käsikirjoitusta, joka on mahdollistanut luontevat ja hyvät näyttelijäsuoritukset.

Lapsituomariston mitalikolmikkoon kuului Siskon lapset-elokuvan lisäksi tanskalainen Pikku ihmeitä ja saksalainen Emil ja salapoliisit. Aikuisten mieleen puolestaan oli islantilainen Ikingutin ja venäläinen Sisarpuolet, joka tuomariston mukaan kuvaa väkivaltaisuudestaan huolimatta osuvasti tämän päivän Venäjän oloja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.