Mainos

Sisäministeri: Yhdyshenkilö valvomaan terroristijärjestöihin liittyviä

Suomi tarvitsisi lisää yhdyshenkilötoimintaa terroristijärjestöihin liittyvien henkilöiden löytämiseksi, arvioi sisäministeri Päivi Räsänen (kd.).

Räsänen sanoi MTV:n Seitsemän uutisten haastattelussa, että Suomen tulisi asettaa henkilö Turkkiin seuraamaan konfliktialueille suuntaavien henkilöiden liikkumista.

- Nämä terrori- ja konfliktialueille matkustavat kulkevat Turkin kautta ja Turkin alueelle saatava yhdyshenkilö on varmasti yksi asia, jota budjettikeskustelussa pohditaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisi on tänään ottanut kiinni useita henkilöitä epäiltynä terrorismirikoksista. MTV:n tietojen mukaan tapaus kytkeytyy Syyriaan ja ISIS-järjestöön. KRP vahvistaa, että se on ottanut kiinni kolme henkilöä.

- Meillä on lisääntynyt terrorismiin liittyvien riskihenkilöiden, nimenomaan radikalisoituneiden islamistien, määrä. Riskihenkilöiden määrän kasvaminen merkitsee toki sitä, että terrorismitutkintoja saattaa tulla lisää. Se kuitenkin pitää sanoa, että tiedossa ei ole mitään Suomen kohdistuvaa terrori-iskua., Räsänen sanoi.

Syyrian sisällissotaan on usean vuoden ajan matkustanut taistelijoita Suomesta. Suojelupoliisin tietojen mukaan vuoden 2011 jälkeen Syyriaan on mennyt yli 40 ihmistä. Valtaosa lähtijöistä on 21-25-vuotiaita, mutta joukossa on kaikenikäisiä. Noin viidennes on ollut naisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.