Sisäministeri Rantanen terrorismipaljastuksesta MTV:lle: Toivoisin, ettei perussuomalaisissa olisi henkilöitä, jotka eivät kunnioita demokratiaa

Yle kertoi tänään terrorismirikosepäilystä, joka kohdistuu perussuomalaisten entiseen jäseneen. Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) toivoo, ettei perussuomalaisiin liittyisi ketään, joka ei kunnioita demokratiaa.

Yle uutisoi tänään pirkanmaalaismiehestä, jonka poliisi epäilee lähettäneen keväällä vihreiden, vasemmistoliiton ja SDP:n puoluetoimistoille valepommipaketteja sekä valmistelleen myöhemmin rituaalimurhaa. 

Sisäministeri Mari Rantanen kertoo MTV Uutisille perehtyneensä Ylen juttuun pikaisesti.

– Kyllähän se oli äärimmäisen ikävän näköistä tekstiä, mitä siinä Ylen jutussa oli. Poliisi on jälleen kerran toiminut erinomaisen hyvin ja tutkii asiaa, Rantanen kommentoi.

Poliisi on ottanut kiinni miehen, jota se epäilee valepommien lähettämisestä sekä rituaalimurhan valmistelusta. Mies on ollut aiemmin perussuomalaisten jäsen ja julkaissut puolueen virallisella blogisivustolla ainakin 25 tekstiä, jotka on sittemmin poistettu.

– En pidä sitä tietenkään hyvänä asiana, jos meille hakeutuu sellaiset henkilöt, jotka eivät kunnioita demokratiaa, jota me täällä kunnioitamme, Rantanen sanoo.

– Toivoisin, että perussuomalaisissa ei olisi sellaisia henkilöitä, jotka eivät tätä meidän järjestelmäämme kunnioita.

"Kaikesta ääritoiminnasta on oltava huolissaan"

Ylen jutun perusteella epäilty mies kytkeytyy ääriradikaaliin uusnatsismisuuntaukseen, jota kutsutaan akselerationismiksi.

Myös loppuvuonna 2021 Kankaanpäässä vangitut ja lokakuussa 2023 Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa terrorismirikoksista tuomitut kolme miestä edustivat poliisin mukaan akselerationismia.

MTV Uutiset kysyi sisäministeri Rantaselta, pitääkö akselerationistisesta tai äärioikeistolaisesta väkivallasta olla huolissaan.

– Kaikesta toiminnasta, jossa etuliite on ääri, tulee olla huolissaan, eikä sellaista pidä hyväksyä, Rantanen sanoo.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra on kommentoinut aihetta Twitterissä.

Minä ja perussuomalaiset tuomitsemme kaiken rikollisen ja väkivaltaisen toiminnan. Julkisuuteen noussut tapaus on karmaiseva ja myös surullinen. Suuri kiitos poliisille, joka torjui harhaiset suunnitelmat ajoissa, Purra kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat