Mainos

Sirpa Kähköselle ensimmäinen Veijo Meri -palkinto

Kirjailija Sirpa Kähkönen on saanut ensimmäisen Veijo Meri –palkinnon. Otavan Kirjasäätiö aikoo jakaa 15 000 euron palkintoa vuosittain. Se annetaan merkittävästä kaunokirjallisesta saavutuksesta.

Kustantajan perusteluiden mukaan Sirpa Kähkönen on "kotimaisten klassikoitten itsenäinen ja vahva perillinen, jonka romaaneissa historiaa ei tehdä valaistuissa saleissa, vaan kujilla ja kamareissa." Palkitsijat kehuvat myös Kähkösen kielen sävyjä maalauksellisen tarkoiksi ja tekstiä visuaaliseksi.

Vuodesta 1999 jaetun lasten- ja nuortenkirjallisuuden Kaarina Helakisa -palkinnon sai Me Rosvoloista tunnettu Siri Kolu.Se on palkittu myös Finlandia Juniorilla. Palkitsijoiden mukaan "Kolut mielikuvitusmaailman seikkailullisuus, vauhti ja vapaus vetoaa lukijaan erilaisuudellaan, mutta on silti monin sitein kiinni suomalaisessa nykytodellisuudessa ja lasten elämässä."

Erkki Reenpää -suomentajapalkinto annettiin Kristiina Rikmanille. Otavan Kirjasäätiön tietokirjapalkinnon sai Jaakko Hämeen-Anttila ja oppimateriaalipalkinnon Sinikka Raikunen.

Otavan Kirjasäätiö myönsi lisäksi 233 henkilölle ja yhdistykselle yhteensä 428 000 euroa apurahoina kirjalliseen toimintaan ja lukemisharrastuksen edistämishankkeisiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.