Sipoon kuolemantapauksesta paljastui erikoisia piirteitä: Taustalla mustasukkaisuus – itsemurhan tehnyt mies oli pakottanut naisen pitämään kiinni aseesta teon aikana

1:48

Sipoon Söderkullassa yksityisasunnossa viikonloppuna tapahtuneeseen kuolemantapaukseen liittyy erittäin poikkeuksellisia ja erikoisia piirteitä. Henkirikoksesta alunperin epäillyksi joutunutta nuorta naista olikin pidetty asunnossa väkisin.

Rikospaikan tietojen mukaan nainen oli pakotettu mukaan itsemurhan tekoon.  

Graniittitiellä sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi sunnuntaiaamuna kuollut mies. Asunnossa oli ammuttu, ja poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta tappona. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni nuoren naisen, mutta vapautti hänet keskiviikkoaamuna.

– Henkilön kuolemaan johtaneet tapahtumat olivat erittäin poikkeuksellisia, minkä johdosta tapauksen tutkinta on ollut vaativaa, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen kertoi Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan useissa kuulusteluissa ja teknisissä tutkimuksissa on varmistuttu siitä, että kiinniotettuna ollutta henkilöä ei epäillä enää mistään rikoksesta.

– Häntä oli pidetty asunnossa ilman omaa tahtoa väkisin ja hänen poistuminen asunnosta estettiin uhkailemalla ja väkivaltaa käyttäen.

Mustasukkaisuus sysäsi tapahtumiin

Naisella ja miehellä oli ilmeisesti ollut pitempään kestänyt suhde.

Rikospaikan tietojen mukaan poliisi epäilee, että alkusysäyksenä viikonlopun tapahtumiin oli miehen mustasukkaisuus. Tämä johti siihen, että mies nöyryytti naista eri tavoilla sekä fyysisesti että henkisesti. Lopuksi mies oli pakottanut naisen mukaan itsemurhan tekoon. 

Rikospaikan tietojen mukaan nainen joutui pitämään kiinni miehen hallussa olleesta käsiaseesta samalla, kun mies itse veti liipaisimesta ja sai surmansa päähän kohdistuneesta laukauksesta.

Ase löytyi talon edestä pihalta.

Tutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä, joiden perusteella tapaukseen liittyisi muita ihmisiä.

Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn selvittämisenä.

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35 MTV3 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja