Mainos

Sipilän lista iskee myös yrityksiin: Kymmenien miljoonien lasku

Työntekijöiden muutosturvan parantaminen maksaa yrityksille useita kymmeniä miljoonia euroja vuodessa.

Elinkeinoelämän keskusliitto arvioi lisäkustannusten nousevan yli 50 miljoonan euron. Suomen Yrittäjät päätyy 30-40 miljoonan euron vuosilaskuun.

Sipilän hallituksen työelämäpaketti tarjoaa palkansaajille paljon ikävää mutta jotain hyvääkin. Irtisanottu työntekijä saa koulutusrahaa noin kuukauden palkan verran ja työterveyshuolto jatkuu puoli vuotta potkujen jälkeenkin.

Yrittäjien etujärjestö pelkää, että tältä osin hallituksen uudistukset heikentävät työllisyyttä ja kasvua.

– Tästä syntyy kynnys, joka hidastaa kasvamista yli 20 työntekijän yritykseksi. Se saattaa johtaa myös siihen, että hankalassa tilanteessa olevat yritykset aikaistavat sopeuttamistoimiaan, kun irtisanominen käy jatkossa kalliimmaksi, sanoo johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä.

Muutosturvan parantaminen tuo paljon töitä uudelleenkoulutusta tarjoaville valmennusyrityksille. HRM Partnersin toimitusjohtaja Anitta Niemelä pitää uudistusta erittäin merkittävänä.

– Julkisuudessa on keskitytty leikkauksiin ja säästöihin, mutta tämä muutos on valtavan iso asia ihmisille ja yrityksille, Anitta Niemelä sanoo.

– Tehokkaalla valmennuksella sijoittumisaika uuteen työhön voi puolittua. Meidän ohjauksessamme ihmiset löytävät uuden työpaikan keskimäärin viidessä kuukaudessa, hän jatkaa.

Irtisanottujen työntekijöiden asema paranee todennäköisesti ensi vuoden loppupuolella, jos pääministeri Juha Sipilän (kesk.) prosessikaavio etenee aikataulussa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.