Sipilä singahti eduskunnasta kampanjoimaan – Hämeessä esiintyi kaikkea muuta kuin maansa myynyt keskustan puheenjohtaja

Juha Sipilä taustoittaa hallituksen eroa 3:35
Juha Sipilä piti tiedotustilaisuuden hallituksen eron syistä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä singahti eduskunnasta sote-uudistuksen raunioilta kampanjoimaan Hämeeseen.

Hämeenlinnassa kenttäväelle ja kannattajilleen esiintyi kaikkea muuta kuin maansa myynyt puoluejohtaja. Sipilä tervehti iloisesti kauppakeskus Tavastilaan saapuneita ihmisiä. Ilo vaikutti olevan molemminpuolinen, vaikka Sipilä joutuikin palaamaan päivän dramaattisiin tapahtumiin.

– Tänään sote sitten viimein päätyi seuraavan hallituksen listalle ja päädyin lopulta siihen, että tämä hallitus eroaa. Tämän taustalla on se, että uskon vakaasti, että poliitikkojen pitää sitoutua siihen, että se mikä luvataan, siitä myös pidetään kiinni, Sipilä sanoi.

Hän esitteli Hämeenlinnassa myös keskustan vaihtoehdon uudeksi sote-malliksi.

– Me veisimme sen pikkasen riisuttuna, mikä oli tällä kaudella, eli maakuntapohjainen järjestäminen ja julkinen terveydenhuolto, Sipilä sanoi.

Keskustan mallissa sosiaalipuoli laitettaisiin ensin kuntoon. Tämän päälle puolue kokoaisi osasia valinnanvapaudesta.

– Esimerkiksi asiakasseteli, jolla voi sitten valita sen paikan, jossa käy vaikka leikkauksessa tai kuntoutuksessa. Ja samoin sitten henkilökohtainen budjetti, joka esimerkiksi vammaisilla on erittäin hyvä, (että) oman henkilökohtaisen budjetin puitteissa saa valita palveluita.

Sipilän hallitus jatkaa toimitusministeristönä. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on kertonut kutsuvansa eduskuntaryhmät koolle neuvottelemaan tilanteesta, johon on jouduttu sote-uudistuksen kaatumisen ja hallituksen eron jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat