Mainos

Sipilä perustelee nyt kohulausuntoaan luvuilla: "Suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa"

2:11

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aiheutti kohun, kun hän väitti Yle TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että suurin osa turvapaikanhakijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Samassa haastattelussa Sipilä ehdotti, että pakolaismäärän voisi tuplata.

Video: Maahanmuuttoviraston mukaan henkilökohtaiset syyt otetaan aina huomioon turvapaikkapäätöksissä.

Nyt pääministeri jatkaa keskustelua maanantaina julkaistulla blogitekstillä. Hän perustelee kirjoituksessa väitettään luvuilla.

– Tosiasia on, että suurin osa vuonna 2015 ja kriisin aikana saapuneista ei täyttänyt turvapaikan saamisen kriteereitä Suomessa, Sipilä kirjoittaa.

– Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan vuosina 2015 – 2017 Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista noin kolmannes sai myönteisen turvapaikkapäätöksen. Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vastaavasti noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen. Eli suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa, hän kirjoittaa.

Koko kirjoituksen voi lukea Sipilän omilta verkkosivuilta.

Sipilän lauantainen lausunto sai osakseen kritiikkiä. Esimerkiksi vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kritisoi Twitterissä, että Sipilä ei tiedä mistä puhuu tai valehtelee tietoisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja