Suomi mainittu! Trumpin inspiroima haravahuumori nousi kansainväliseksi hitiksi – BBC: "He ovat olleet hämmästyneitä"

Trumpin mielestä mallia pitää ottaa Suomesta:"He käyttävät aikaa haravointiin" 0:36

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kommentit Suomen toimista maastopalojen ehkäisemiseksi ovat herättäneet hämmennystä. Trumpin mukaan Suomessa ehkäistään maastopaloja muun muassa haravoimalla, mihin on tartuttu myös muualla kuin Suomessa. 

Katso videolta Trumpin kohukommentti!

Nyt presidentti Sauli Niinistön vastaus Trumpin kommenttiin on levinnyt laajasti suurten mediatoimijoiden etusivuille. Niinistö sanoi eilen Ilta-Sanomille, ettei muista puhuneensa Trumpin kanssa haravoinnista maastopalojen ehkäisemiseksi. 

Esimerkiksi New York Times ja CNN ovat nostaneet kommentit esille. He kertovat, ettei Niinistö muista puhuneensa haravoinnista.

BBC:n artikkelissa nostetaan Niinistön kommenttien lisäksi esiin suomalaisten hämmentyneet reaktiot sosiaalisessa mediassa. Uutinen on ollut aamulla sivuston luetuin, ja on nostettu pääuutisten joukkoon.

– Suomalaiset ovat olleet hämmästyneitä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kommenteista, jossa kehutaan valtiota siitä, että se hoitaa metsiään haravoimalla, sivustolla kirjoitetaan. 

Lue myös: 

BBC nostaa uutisessaan useita suomalaisten Twitterissä julkaisemia kuvia, joiden innoittajana Trumpin lausunto on ollut. 

Kaliforniassa Yhdysvalloissa on kärsitty viime aikoina rajuista metsäpaloista. Ainakin 77 ihmistä on kuollut ja yli 1 000 on kateissa.

Oikaisu 19.11. kello 9.47: Maastopalot ovat raivonneet Kaliforniassa, ei Floridassa, kuten jutun viimeisessä kappaleessa aiemmin kerrottiin. 

Lue myös:

    Uusimmat