Mainos

Sipilä iskuista: Ei vaikuta suoraan Suomen turvapaikkahakemusten käsittelyyn

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Ranskassa on siirrytty iskujen jälkivaiheeseen, eli hänen tiedossaan ei ole uhkaa uusista iskuista. 

– Kaikki näyttää siltä, että ollaan siirrytty jälkivaiheeseen. Julkisuudessa on kaikki tieto mitä Ranskasta on tullut, sanoi pääministeri iltapäivällä valtioneuvostossa.

Sipilä vastasi myös toimittajien kysymyksiin siitä, miten Pariisin iskut vaikuttavat Suomessa turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyyn ja rajavalvontaan.

– Totta kai tässä vaiheessa rajavalvontaa tehostetaan. Mitä tulee turvapaikanhakijoihin, niin he ovat lähteneet tällaisia iskuja pakoon Syyriasta, Irakista ja muista maista, eli suoraa yhteyttä tässä ei ole.

Suomen turvallisuustilanne ennallaan 

Sipilän mukaan Pariisin iskut eivät vaikuta Suomen turvallisuustilanteeseen. Suomen turvallisuusarviota ei siis ole nostettu.

Sipilän mukaan rajavalvontaa on tiukennettu muun muassa satamissa ja lentokentillä. Myös poliisin valmiutta on nostettu. Sipilä muistuttaa, että iskuilla ei ole todistettu olevan mitään yhteyttä Suomeen.

Sipilä kommentoi iskuja ennen kuin hän tapasi asian tiimoilta presidentti Sauli Niinistön hallituksen ja presidentin yhteistapaamisessa valtioneuvoston linnassa. Niinistö kommentoi iskuja kokouksen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.