Mainos

Sipilältä pääministerin ilmoitus Brexitistä – vaati EU-markkinoille vapaata liikkuvuutta

Pääsy EU:n sisämarkkinoille vaatii tavaroiden, palveluiden, pääoman ja ihmisten vapaata liikkuvuutta, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaessaan pääministerin ilmoituksen Britannian EU-erosta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi, että hän keskusteli Sipilän ja ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kanssa ennen täysistuntoa. Orpon mukaan hallituksen linja on selvä.

– Nyt aamulla oli trion kokous ja todettiin hallituksen linja, joka on entinen. Se on EU-linjan mukainen. Suomi sitoutunut EU27-ryhmän mukana päätökseen, että sisämarkkinoille pääsy vaatii kaikkien neljän vapaan liikkuvuuden elementin hyväksymistä, Orpo sanoi.

Soini sanoi niin ikään hallituksen linjan olevan selvä, mutta kuvaili hallituksen linjaa eri sanoin kuin Orpo.

– Tällä kaudella kansanäänestystä (Suomen EU-jäsenyydestä) ei tule, mutta myös Suomi on vapaa maa eikä jälkisuomettunut. Täällä saa keskustella kaikista asioista vapaasti, Soini sanoi.

Oppositiosta on kritisoitu hallitusta siitä, että sen EU-linjat ovat epäselvät. Esimerkiksi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan Suomesta lähtee maailmalle ja Eurooppaan ristiriitaisia viestejä Suomen EU-jäsenyydestä.

Ihmetystä on aiheuttanut myös Soinin Sky Newsille antama haastattelu. Soini sanoi haastattelussa, että EU:n ja Britannian välisissä neuvotteluissa ei pitäisi olla reunaehtoja (red lines). Hänen arvionsa mukaan vapaa liikkuvuus on yksi neuvotteluiden tärkeimmistä teemoista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.