Sipilä: Britannialle löytyy varmasti paikka EU:n ulkopuolella

Suomi Toivoo ripeitä EU-eroneuvotteluja 2:28

Britannialle löytyy varmasti räätälöity paikka EU:n ulkopuolella, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Sipilän mukaan Euroopan unioni lähtee siitä, että Britannia jättää EU:n. 

Britannian viivyttely virallisen eroprosessin käynnistämisessä on herättänyt epäilyjä siitä, toteutuuko ero lopulta lainkaan. 

Pääministeri David Cameron sanoi Brysselissä, että Britannia on jättämässä EU:n, muttei aio kääntää kumppanimaille selkäänsä.  

Sipilä uskoo, että Britannian tulevasta EU-suhteesta muotoutuu malli, johon haetaan eri elementtejä olemassa olevista sopimuksista EU:n ja ulkopuolisten maiden välillä. 

– Uskon, että myös vapaasta liikkuvuudesta siellä on elementtejä, Juha Sipilä sanoi Brysselissä, jossa EU-maiden johtajat ovat tänään koolla.  

Brexit-leiri on toivonut, että Britannia voisi säilyttää pääsyn EU:n sisämarkkinoille, mutta maahanmuuttoa lisäävä vapaa liikkuvuus on heille myrkkyä. 

EU-maiden johtajat ovat korostaneet, että työntekijöiden vapaa liikkuvuus on erottamaton osa sisämarkkinoita, eikä siitä voida tinkiä.  

Lue myös:

    Uusimmat