Mainos

Sipilä: Britannialle löytyy varmasti paikka EU:n ulkopuolella

2:28

Britannialle löytyy varmasti räätälöity paikka EU:n ulkopuolella, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Sipilän mukaan Euroopan unioni lähtee siitä, että Britannia jättää EU:n. 

Britannian viivyttely virallisen eroprosessin käynnistämisessä on herättänyt epäilyjä siitä, toteutuuko ero lopulta lainkaan. 

Pääministeri David Cameron sanoi Brysselissä, että Britannia on jättämässä EU:n, muttei aio kääntää kumppanimaille selkäänsä.  

Sipilä uskoo, että Britannian tulevasta EU-suhteesta muotoutuu malli, johon haetaan eri elementtejä olemassa olevista sopimuksista EU:n ja ulkopuolisten maiden välillä. 

– Uskon, että myös vapaasta liikkuvuudesta siellä on elementtejä, Juha Sipilä sanoi Brysselissä, jossa EU-maiden johtajat ovat tänään koolla.  

Brexit-leiri on toivonut, että Britannia voisi säilyttää pääsyn EU:n sisämarkkinoille, mutta maahanmuuttoa lisäävä vapaa liikkuvuus on heille myrkkyä. 

EU-maiden johtajat ovat korostaneet, että työntekijöiden vapaa liikkuvuus on erottamaton osa sisämarkkinoita, eikä siitä voida tinkiä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja