Mainos

Sipilä laitettiin koville Kittilä-casesta: "En ole ottanut selvää"

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä joutui myöntämään MTV:n Kaksintaistelussa, ettei ole ottanut selvää Kittilän tapahtumista. 

Kittilässä kuohuu, kun keskustan kansanedustajaehdokkaan, Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan kotiin on tehty kotietsintä Levin hissikiistaan liittyen. 

– Näinkö kepulaiset käyttävät valtaa maakunnissa, onko pohjoisessa Lapin ja Kepun laki, kysyi tentin juontaja Timo Haapala.

– Kyllä laki koskee joka paikassa kaikkia suomalaisia ja myös päättäjiä. Solmussa on Kittilän asiat, tarkemmin en tiedä mitä on tapahtunut, Sipilä myönsi tentissä.

Haapala haastoi Sipilän luettelemalla tapahtumia ja viittaamalla muun muassa oikeusoppineiden arvioihin siitä, että "koko sakki pitäisi erottaa".

– Ilman muuta lakia täytyy noudattaa ja varmasti tätä on yritettykin. Hyvin monimutkainen vyyhti siellä tuntuu olevan. 

Sipilä joutui toteamaan, ettei ole ottanut kunnolla selvää siitä, mitä Kittilässä tapahtuu. Haapala nappasi tästä kommentista tiukasti kiinni.

– Tenttien alussa teiltä jo tätä kysyttiin ettekä silloinkaan tienneet ettekä olleet perehtyneet. Tähän pitäisi jo perehtyä, keskustan puheenjohtaja, herranenaika, Haapala lateli.

Sipilän mukaan kyse on siitä, että paikalliset asiat sovitaan paikallisesti.

– Olisihan se aika erikoista, että pienen kunnan asioihin lähtisin ottamaan puheenjohtajan kantaa. En missään tapauksessa lähde puuttumaan kunnan sisäisiin asioihin, tämä on ehdottomasti se periaate.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.