Mainos

Sipilä ja Lehtinen tuovat Vinkkimiehet televisioon: MTV:n uutuusohjelma "Rikospaikka" vie katsojan kulissien taa

2:36

MTV3-kanavalla alkaa keväällä uusi rikosohjelma, Rikospaikka. Tekijöiden mukaan ohjelmassa pureudutaan viikon kuumimpiin rikosaiheisiin ja siinä kommentoidaan tapahtumia kulissien takana. 

Tammi-helmikuun vaihteessa aloittava Rikospaikka on rikos- ja oikeusalan ajankohtaisohjelma, joka nähdään MTV3-kanavalla joka keskiviikkoilta Kymmenen Uutisten jälkeen. 

Rikospaikkaa isännöivät MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko "Jara" Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen

Tekijät lupaavat, että jokaisessa jaksossa pureudutaan viikon kuumimpaan rikosaiheeseen.

– Siihen liittyen on studiohaastattelu ja Vinkkimiehet-osio ja käydään läpi myös rikoshistoriaa, sanoo uutuusohjelman toinen isäntä Pekka Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään erilaisia rikosaiheita laajalla rintamalla.

– Nämä eivät keskity pelkästään henkirikoksiin, vaan voidaan puhua asuntomurroista, kyberrikoksista tai talousrikoksista eli käsitellään aiheita hyvin laajasti, Sipilä kertoo.

"Vinkkimiehet menee televisioon"

Rikospaikan henkinen isä on MTV:n netissä jo kaksi ja puoli vuotta pyörinyt ja parin viikon välein ilmestyvä Vinkkimiehet-nettisarja.

– Se luo jonkinlaisen pohjan tälle ohjelmalle ja mahdollistaa kommentoivan osuuden, jota myös Rikospaikka-ohjelmassa tullaan hyödyntämään, Lehtinen sanoo.

– Vinkkimiehet menee telkkariin, tiivistää puolestaan Sipilä.

Puoli vuosisataa rikostuntemusta

Sipilällä ja Lehtisellä on takanaan yhteensä lähes 50 vuoden kokemus rikostoimittajina. 

– Aloitin rikostoimittajana vuonna 1991 Helsingin Sanomissa ja vuonna 1996 vaihdoin tänne Maikkarille. Tällä viikolla tuli itse asiassa 20 vuotta täällä työteen, Sipilä laskee.

– Minä taas olin Ylen televisiouutisissa rikostoimittajana reippaat kymmenen vuotta, sitten Nelosen uutisissa 5-6 vuotta ja vuodesta 2011 Maikkarin uutisissa tutkivana journalistina ja nyt rikostoimittajana, kertoo puolestaan Lehtinen.

Yhteistä uraa miehillä on takana jo viisi vuotta, tosin ensi kohtaaminen on paljon kauempaa.

– Molemmat muistamme, kun olemme ensimmäiset oikeudenkäynnit seuranneet yhdessä 1990-luvun alkuvuosina, Lehtinen kertoo. 

Ensimmäisen jakson sisältö mysteeri

Rikospaikan ensimmäisen jakson sisältö on vielä mysteeri paitsi yleisölle myös tekijöilleen.

– Sitä me emme oikeastaan tiedä vielä. Me katsomme siinä tammikuun lopulla, että mikä aihe on pinnalla, mistä puhutaan ja mitä on juuri tapahtunut ja ohjelma tehdään se mukaan. Pyrimme olemaan tiiviisti mukana ajassa, mutta toki myös luomaan omia puheenaiheita, Sipilä kertoo.

Sen kaksikko kuitenkin lupaa, että luvassa on asiantuntemusta ja kurkistuksia kulissien taa näkökulmiin, joita tavallisissa uutisjutuissa ei voida käsitellä.

– Jos joissain jaksoissa puidaan henkirikoksia, vaikka mitä tapahtui jossain 1970-luvun naismurhassa, niitä me voidaan vähän valmistella etukäteen, mutta varsinaisia puheenaiheita ei, Sipilä sanoo.

– Vinkkimiehissä meillä on mahdollista puhua sellaisistakin asioista, joita ei normaalisti perusuutislähetyksissä puhuta. Kulissien takaisia – ei nyt ihan "juoruja", koska aina niillä todellisuuspohja on kuitenkin... Mutta se on sillä tavalla kiitollinen osio, että siinä pystyy paitsi kommentoimaan myös tuomaan esille kulissien takaista, ehkä suurelle yleisöllekin kiinnostavaa, tietoa, Lehtinen toteaa.

Sipilä ja Lehtinen jatkavat samalla omia, normaaleja toimittajan töitään MTV Uutisissa.

– Tiivis kevät luvassa, toukokuun loppuun asti. 17 jaksoa. Ja syksyllä jatketaan, Sipilä ja Lehtinen toteavat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja