Mainos

Sipilä esittää eduskuntaryhmille 15 kysymystä

Hallitustunnustelijaksi nimetty eduskunnan puhemies Juha Sipilä (kesk.) on esittänyt eduskuntaryhmille 15 kysymystä, joihin annettavien vastausten perusteella hän päättää hallituspohjan.  

Sipilä kysyy muun muassa kantaa julkisen talouden sopeutustarpeeseen, keinoihin ja aikatauluun, jolla velkaantuminen tulisi katkaista. 

Sipilän mukaan kysymyksissä painotuksena on mm. Suomen selviytyminen vaikeassa taloustilanteessa.

-Vaikeat kysymykset ensin ja sitten siirrytään helpompiin, kommentoi Sipilä.

Sipilä odottaa kirjallisia vastauksia vappuaattoon kello 14 mennessä. Tarkentavia keskusteluja käydään viikonlopun ja maanantain aikana. Kahdenkeskisiin keskusteluihin Sipilän ja kunkin puolueen välillä on varattu tiistai. Hallituspohja ratkaistaan 6. tai 7. toukokuuta.  

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoi ryhmien tapaamisen jälkeen, että kukin ryhmä päättää itse omien vastaustensa julkaisemisesta. 

Sipilä ehdottaa kysymysten lisäksi kahta kirjausta hallitusohjelmaan. Niistä ensimmäisessä todetaan, että hallitus suhtautuu kielteisesti Suomen vastuiden kasvattamiseen eurokriisin hoidossa.

Toisessa todetaan, että hallitus toimii kattavan ja kunnianhimoisen kansainvälisen ilmastosopimuksen aikaansaamiseksi.  

SDP:n sisäiset erimielisyydet ovat olleet viime päivinä esillä mediassa. Sipilä kertoo keskustelleensa asiasta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa. 

-Rinne on vakuuttanut, että tilanne on hallinnassa, toteaa Sipilä.

Rinne: Sipilä arvioi SDP:n hallitustien jatkon


Rinne sanoo, että SDP:n pysyminen hallitustunnusteluissa mukana riippuu siitä, miten hallitustunnustelija Juha Sipilä määrittelee tilanteen.  

Rinne ei tuoreeltaan määritellyt mitään Sipilän kysymyksistä sellaiseksi, joka olisi SDP:lle vaikea tai kynnyskysymys.  

Rinteen mielestä Sipilän kysymykset ovat hyvin harkittuja, ja niistä näkyy talouden vaikea tila.  

Arhinmäki: Vastaaminen kahdessa päivässä kova työ puolueille


Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kertoi jo Twitterissä, että Sipilän 15 laajaan kysymykseen vastaaminen kahdessa päivässä on todella kova työ puolueille.

Soini: Sipilän kysymykset eivät ole helppoja


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) esittämät kysymykset ovat hyviä, mutta eivät suinkaan helppoja.

Soini ei tässä vaiheessa halunnut arvioida, onko jokin kysymyksistä sellainen, joka jättää perussuomalaiset hallituksen ulkopuolelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.