Sinuhe Wallinheimolta räväkkä toivomus SM-liigapelaajille – muistaa yhä uransa Leijonat-erikoisuuden: "Sitä ennätystä ei muuten rikota!"

Sinuhe Wallinheimo toivoisi lisää rohkeita persoonia SM-liigaan: ”Toin sitä kulttuuria Ruotsista Suomeen” 6:10
Video: Sinuhe Wallinheimo toivoisi lisää rohkeita persoonia jääkiekkoon: "Toin sitä kulttuuria Ruotsista Suomeen"

Sinuhe Wallinheimo, 48, oli aikanaan yksi muurinmurtajista kotoisessa SM-liigassa. Wallinheimo toi show-elementin Jyväskylään, missä hän nousi fanien suureksi suosikiksi. Wallinheimon mukaan nykypäivän SM-liiga kaipaa erilaisia persoonia.

Wallinheimon oma pelaajapolku oli poikkeava moniin muihin esimerkkeihin nähden. Hän lähti A-juniori-ikäisenä Pohjois-Amerikkaan, minkä jälkeen hän vietti useamman vuoden Saksassa ja Ruotsissa.

Wallinheimo palasi kasvattajaseuraansa JYPiin 30-vuotiaana. Tuolloin hän puhkesi kukkaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomessa Wallinheimo muistetaan hyvin hänen räiskyvästä persoonastaan. Wallinheimo osasi ottaa yleisön haltuun jo pelien aikana ja voitto-otteluiden jälkeen. Hän toi kiekkokaukaloihin värikkyyttä ja pursuavaa persoonallisuutta. Eli elementtejä, joita Suomessa ei aina nähdä.

– Joskus taisin lentää rankkareiden aikana ulos noiden juttujen myötä, Wallinheimo tarinoi Siim Liivikin ja Ari Vallinin haastattelussa Hockey Night: tien päällä -ohjelmassa.

Nykyisen kansanedustajan mielestä persoonia kaivattaisiin lisää nykyliigaan ja -jääkiekkoon yleisesti.

– Meillä on ollut historian valossa liigassakin paljon erilaisia persoonia. Kaikki tämmöinen lisää mielenkiintoa lajia kohtaan. Monesti joku fani voi tullakin katsomaan, että mitä se Wallinheimo tai Liivik siellä tekee. Eli ei välttämättä tulekaan katsomaan, että onko se 1-2-2 oikein. Pelaajien ja organisaatioiden tulee ymmärtää, että ihmiset tulevat halleihin eri syistä.    

Lisää muun muassa tästä aiheesta ja Wallinheimon uramuisteluista jutun yläreunan videolla. Wallinheimo naureskelee myös uransa erikoiselle Leijonat-faktalle!

Lue myös:

    Uusimmat