Sinnikkäästi seinänaapurin ulko-ovea nuuhkimassa käynyt koira paljasti tragedian kerrostalossa Helsingissä

Helsinkiläiskoira paljasti naapurissa tapahtuneen kuolemantapauksen kalliolaisessa kerrostalossa 0:20
Helsinkiläiskoira paljasti naapurissa tapahtuneen kuolemantapauksen kalliolaisessa kerrostalossa – tässä hän on.

Helsinkiläiskoira on paljastanut kuolemantapauksen kalliolaisessa kerrostalossa. Sinnikkäästi seinänaapurin ulko-ovea nuuhkimassa käynyt lemmikki on omistajansa mukaan muutenkin herkkävaistoinen.

Kalliolainen koiranomistaja kertoo, että hänen rescue-taustainen seniorikoiransa alkoi käyttäytyä erikoisesti viime viikolla, kun hän oli palaamassa sen ja toisen lemmikkinsä kanssa ulkoa.

– Koirani, joka on hyvin tarkkavainuinen ja havainnoissaan yleensä oikeassa, alkoi haistella naapurin ulko-oven rakoa aina ohi mennessämme. Ulkoilemme viisi kertaa päivässä, ja sama toistui joka kerta, kun menimme ulos kotiovesta ja tulimme rappukäytävään.

– Tiesin, että naapurilla ei ole omia lemmikkejä, joten siitä ei voinut olla kyse, mutta selvästi asunnossa oli jotain, mikä kiinnosti.

Pian myös kalliolaisnaisen toinen koira alkoi reagoida naapurin ovella.

Naapurin poismeno varmistui, kun poliisi tuli paikalle

Nainen päätti soittaa heti arjen tullen isännöitsijälle ja kertoa koiriensa havainnoista.

Naisen mukaan isännöitsijä otti huolen vastaan asiallisesti ja hoiti tilanteen hyvin loppuun asti.

– Valitettavasti poliisin tarkastuskäynnillä selvisi naapurin poismeno, nainen kertoo.

13-vuotias rescue-koira löytyi Romaniasta pellolta

Havainnon tehnyt seniorikoira on arviolta 13-vuotias rescue-koira, joka on adoptoitu Kulkurit-yhdistykseltä vuosia sitten. Se löydettiin omistajan mukaan aikoinaan hylättynä pellolta vaeltelemasta.

– Koirani on yleisesti hyvin tilannetajuinen, tasapainoinen ja kiltti ja osaa hyvin selvästi kommunikoida niin eleillään, ilmeillään kuin tarvittaessa myös eri äänillä, kalliolaisnainen kertoo.

– Se on koiruli, jonka vainu ei ole ollut väärässä vuosien varrella ja jolla on myös hyvin vahva hoivavietti.

Nainen kertoo, että yksi konkreettinen esimerkki hänen koiransa hoitajan taidoista on se, että se on osannut aina ilmoittaa siitä, jos omistajan toisella koiralla on ollut jotain hätänä. 

– Se on tällaisissa hätätilanteissa herättänyt minut yöllä istumalla pääni päälle tai tepastelemalla päälläni, kunnes havahduin. Se on myös hakenut minut toisesta huoneesta, jos en ole ehtinyt huomata toisen koiran oireilua ennen.

"Lemmikkien elekieleen kannattaa tutustua"

Kalliolaiskoirien emäntä korostaa sitä, että eläinten elekieleen on hyvä perehtyä riippumatta siitä, mistä lemmikistä on kyse.

Myös erilainen hajutyöskentely leikkien ja muiden aktiviteettien avulla ovat hyvää tekemistä ja aivojumppaa lemmikeille.

– Eläimet kommunikoivat kaiken aikaan eleillään, katseillaan, eri äänillä. Mitä enemmän olemme läsnä lemmikkiemme seurassa, sitä nopeammin herkistymme huomaamaan kommunikoinnin, vaikkemme sitä välttämättä heti ymmärtäisikään, nainen uskoo.

– Jos koira haukkuu oven takana, kyse voi olla eroahdistuksesta, mutta taustalla voi olla muutakin. Oven takana voi olla myös jokin hätä.

Kalliolaisnainen kertoo itse olleensa koirien kanssa tekemissä jo yli 30 vuotta – ja niiden kouluttaneen ennemmin hänet kuin päinvastoin.

– Omien koirien eleet ovat tulleet aika tutuiksi vuosien aikana. Valitettavasti tällä kertaa havainnointi selvisi ikävästi. Osanottoni omaisille.

Lue myös:

    Uusimmat