Sinisimpukat merimiehen tapaan ja maalaisperunoita

Sinisimpukat merimiehen tapaan (4 annosta)

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • (1 dl kermaa jos haluat)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä kuullotukseen
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa persiljaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 tl suolaa

Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä.

Maalaisperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • merisuolaa

Pese perunat hyvin. Leikkaa pieniksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Pyörittele perunalohkot öljyssä ja lado uunipellille. Paista 200C n. 20 min.

Aioli

  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • 1 peperonchino
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl lämmintä vettä

Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kapeaan kulhoon sitruunamehu, keltuaiset, valkosipulit, peperoncihno sekä suola ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada joukkoon oliivi- ja/ tai rypsiöljyä ohuena nauhana koko ajan kastiketta sekoittaen. Lorauta joukkoon vielä vesi saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon. Voit tarvittaessa ohentaa majoneesia vedellä.

Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat