Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sinisimpukat merimiehen tapaan ja maalaisperunoita

Julkaistu 18.03.2005 06:00(Päivitetty 18.03.2005 12:33)

Sinisimpukat merimiehen tapaan (4 annosta)

Sinisimpukat

SinisimpukatRuokala
  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • (1 dl kermaa jos haluat)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä kuullotukseen
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa persiljaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 tl suolaa

Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä.

Maalaisperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • merisuolaa

Pese perunat hyvin. Leikkaa pieniksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Pyörittele perunalohkot öljyssä ja lado uunipellille. Paista 200C n. 20 min.

Aioli

  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • 1 peperonchino
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl lämmintä vettä

Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kapeaan kulhoon sitruunamehu, keltuaiset, valkosipulit, peperoncihno sekä suola ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada joukkoon oliivi- ja/ tai rypsiöljyä ohuena nauhana koko ajan kastiketta sekoittaen. Lorauta joukkoon vielä vesi saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon. Voit tarvittaessa ohentaa majoneesia vedellä.

Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäMiksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaaHaluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa