Sininen enkeli -draamauutuus vie 80-luvulle rahan ja himon pyörteisiin

Sininen enkeli -sarja kuvaa 1980-luvun värikästä nousukautta Helsingissä, jossa jokainen haluaa osuutensa vauraudesta ja hauskanpidosta. Aleksi Mäkelän ohjaaman sarjan pääosissa nähdään muun muassa Heikki Ranta ja Saga Sarkola.

C Moren alkuperäisuutuus Sininen enkeli on kahdeksanosainen draamasarja, joka kuvaa 80-luvun Helsingissä kukoistavaa juppikulttuuria ainutlaatuisella tavalla. Puumalassa pientilallisen poika Marko Hyyryläinen päättää lähteä opiskelemaan Helsingin yliopistoon. Nousukautta aloittelevassa pääkaupungissa kohtalo puuttuu peliin, ja väärinkäsityksen ansiosta Markoa luullaan vuokraemäntänsä Margharetha Goldsteinin sukulaispojaksi.

Arvostettu sukunimi avaa Markolle ovet nuorten menestyjien seurapiireihin ja vapautuneen rahamaailman bisneskuvioihin. Marko iskee silmänsä uuden liikekumppaninsa Sampon tyttöystävään Lauraan, mutta yhteinen tulevaisuus jää vain haaveeksi, kun merelliset vappujuhlat päättyvät traagisesti. Lopulta identiteettinsä, historiansa ja perheensä hylännyt Marko pyrkii vain selviytymään punomassaan valheiden verkossa. 

Sarjan pääosassa nähdään ensimmäisen pääroolinsa draamasarjassa tekevä Heikki Ranta (Rantabaari, Putous). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Saga Sarkola (Marian paratiisi), Wilhelm Enckell (Tove), Santeri Helinheimo Mäntylä (Koukussa),Sonja Kuittinen (Mädät omenat), Linnea Leino (Tytöt, tytöt tytöt, Putous), Kristiina Halttu (Sorjonen, Tummien perhosten koti), Pertti Sveholm (Kämppikset, Ex-onnelliset), Taisto Oksanen(Pohjolan laki, Bullets), Kaija Pakarinen (Transport, Downshiftaajat), Milka Ahlroth (Pahan väri, Kansan vihollinen) ja Matti Onnismaa (Karkurit, Armomurhaaja). Sininen enkeli -sarjan on ohjannut Aleksi Mäkelä (Olen suomalainen, Roba).

 Sarjan ovat käsikirjoittaneet Johanna Hartikainen, Veli-Pekka Hänninen jaPete Suhonen. Sarjan on C Morelle tuottanut Solar Films.

– Sininen enkeli on mielenkiintoinen matka tuon ajan eläneille ja kokeneille katsojille, mutta myös nuoremmat sukupolvet kokevat toivottavasti sarjan viihdyttävänä ja mielenkiintoisena matkana 80-luvulle. Aikakauden vaikuttajat ja ilmiöt nostetaan sarjassa uudelleen esiin katsojien riemuksi. Osa ne sieltä muistaa ja tunnistaa, ja osa ei, mutta jokainen kokekoon kasarin omalla tavallaan, ikään tai sukupuoleen katsomatta, sarjan tuottaja Hanna Virolainen toteaa tiedotteessa.

Sininen enkeli julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 2. kesäkuuta. Sarjaa julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa torstaisin. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

SINISEN ENKELIN JAKSOT: 

Jakso 1. Hauskaa vappua
Maalta kaupunkiin, bisnekset kuntoon ja vapun viettoon. Juhlat saavat kuitenkin ikävän päätöksen.

Jakso 2. Puhelinlangoilla rahoiksi
Marko Goldsteinia kiinnostaa helpon rahan tekeminen. Myös Kuusiston suvun päämiehen luottamus sekä poliisin tuoma yllättävä uutinen saavat Markon mietteliääksi.


Jakso 3. Täydellinen meidän jengiin 
Lähentyminen vuokranantajan kanssa johtaa sukunimen vaihdokseen. Lauran vuoteen vierellä riittää rakkauden lähettiläitä. Markolle avautuu tilaisuuksia, joista ei voi kieltäytyä.

Jakso 4. Puumalan bisnekset
Outi lähtee selvittämään Markon taustoja. Puumalasta löytyykin yllättäviä kytköksiä niin perheeseen kuin liikemaailmaankin. 


Jakso 5. Irti menneisyydestä, kohti tulevaisuutta
Marko kohtaa tragedian. Kosto elää Puumalassa, Outin mustasukkaisuus nostaa päätään ja isäehdokkaita vierailee sairaalassa.

Jakso 6. Raha on ihmistä rationaalisempi 
Kuusiston osakkeet liikkuvat, mutta pääsevätkö ne perille asti? Sampo alkaa epäillä Markon päämääriä, mutta Outi pitää vielä salaisuuden.


Jakso 7. Paljastuksia 
Isyyden paljastuminen herättää tunteita ja Outin on aika hyväksyä tosiasiat. Kuka lopulta syyttää ja ketä Lauran onnettomuudesta?

Jakso 8. Muistin varassa 
Laura herää ja etsii vastauksia kysymyksiinsä. Asiat eivät voi jatkua siitä mihin ne ennen onnettomuutta jäivät. Todistajanlausunnot muuttuvat, ja Lauran muistin varassa on monen tulevaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat