Sinimusta liike ei voi asettaa eurovaaliehdokkaita: Ehdokkailla on kiire ehtiä mukaan kiertoteitse

Millaisista lähtökohdista europarlamenttivaaleihin lähdetään? – MTV:n vaalikone avautui 6:04
Millaisista lähtökohdista europarlamenttivaaleihin lähdetään? – MTV:n vaalikone avautui

Korkein hallinto-oikeus antoi tänään ennakkopäätöksen, jossa katsoi, ettei sinimustaa liikettä olisi tullut rekisteröidä puolueeksi. KHO päätyi purkamaan rekisteröintipäätöksen oikeusministeriöt haettua purkua.

Purkupäätöksestä seuraa, ettei sinimusta liike ole enää rekisteröity puolue tai puoluerekisterissä. Seuraukset ovat konkreettiset lähestyvien eurovaalien näkökulmasta.

– Se ei voi puolueena asettaa ehdokkaita eurovaaleissa, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriötä kertoo MTV Uutisille.

Sinimustalla liikkeellä voisi teoriassa olla mahdollisuus saada henkilöitä ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Jokaista ehdokasta kohden tarvittaisiin kuitenkin 2000 suomalaista kannattajaa, ja nimet olisi pitäisi olla kerättynä ensi viikon tiistaihin mennessä.

Kertoo toimittavansa ehdokashakemuksen silti

Sinimusta liike kertoo tiedotteessaan, että se aikoo hakea puoluerekisteriin uudelleen.

Sinimusta liike sanoo, että se myös toimittaa eurovaalien ehdokashakemuksensa vaalipiirilautakuntaan. Liike katsoo, että KHO:n päätös tuli myöhässä, sillä oikeusministeriön on pitänyt eilen ilmoittaa rekisteröidyt puolueet Helsingin vaalipiirilautakunnalle.

Sivuillaan järjestö kertoo aloittavansa uuden puolueohjelman suunnittelun, jotta yhdistys saisi uudelleen puoluestatuksen.

Sinimustan liikkeen puoluerekisteristä poistamisen myötä sen ehdokkaat poistetaan myös MTV Uutisten eurovaalikoneesta. 

Lue myös:

    Uusimmat