Mainos

Sinilevä lisääntynyt merellä

Merialueilla sinilevät ovat lisääntyneet jonkin verran viime viikosta. Levää on veteen sekoittuneena sekä Saaristomerellä että Selkämerellä. Lisäksi monin paikoin on todettu pieniä pintaesiintymiä, varsinkin Saaristomeren sisäosissa. Myös itäisellä Suomenlahdella on havaittu rantaesiintymiä.

Avomerialueilla levää on kohtalaisia määriä veteen sekoittuneena, joten tyyni ja lämmin sää saattaa lisätä pintakukintojen määrää.Sinilevien pintakukintojen odotetaan hieman lisääntyvän tulevan viikon aikana etenkin läntisellä Suomenlahdella.

Pintaveden lämpötila on Perä- ja Selkämerellä 14-19, Saaristomerellä 17-18 ja Suomenlahdella 16-19 astetta.

Sinilevätilanne järvillä yhä tavanomaista parempi

Sisävesillä sinilevätilanne on edelleen ajankohtaan nähden tavallista parempi, vaikka sinilevä onkin lisääntynyt hieman viime viikosta. Sisävesien noin 260 seurantakohteesta sinilevää havaittiin yhteensä 44 kohteessa. Näistä yhdeksässä järvessä esiintymä oli runsas ja yhdessä erittäin runsas. Muut esiintymät arvioitiin vähäisiksi.

Pintaveden lämpötilat ovat järvissä lähellä ajankohdan keskimääräisiä arvoja. Maan etelä- ja keskiosassa sekä Oulun läänissä pintaveden lämpötila on 18-23 astetta. Lapissa lämpötilat ovat 10-19 astetta.

Sisävesien havaintopisteiden avulla arvioidaan keskimääräinen valtakunnallinen sinilevätilanne. Silmämääräiset havainnot edustavat vain kyseistä paikkaa ja havaintohetkeä. Sinilevien runsaus voi vaihdella järven eri osissa ja eri aikoina muun muassa tuuliolojen mukaan.

Lue levätiedote täältä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.