Mainos

Simojoen tulvavesi nousee

Simojoen tulva on edelleen korkealla. Nikkilänsuvantoon kertynyt jääpato nostatti eilen vettä Simon Asemakylään. Vesi kasteli kaksi taloa, ja myös kylän muut talot olivat vaarassa jäädä veden saartamiksi. Kastuneiden talojen asukkaat on evakuoitu.

-Yhtäkkiä joen yläjuoksulla laukesi jääpatoja ja kaikki jäät tulivat Nikkilänsuvantoon. Näin vesi pääsi nousemaan Asemakylään, tulvapäivystäjä ja työmaapäällikkö Rauno Alaluusua Lapin ympäristökeskuksesta kertoi.

Eilisiltana ympäristökeskus ryhtyi räjäyttelemään Nikkilänsuvannon jääpatoja, jotta vesi pääsisi kulkemaan normaalisti ja tilanne laukeaisi. Räjäytyksistä ei kuitenkaan vielä aamuun mennessä ollut tullut apua tilanteeseen. Joen yläjuoksulla jäät ovat vielä paikoillaan.
-Siellä on vielä tulemattomia jääpatoja. Jos ne sieltä lähtevät, tulva saattaa pahentua entisestään, Alaluusua ennusti. Aamulla Simossa satoi vettä, mikä pahentaa tilannetta entisestään. Alaluusuan mukaan Simojoen tulva on pahin ainakin kolmeen vuoteen

Tulvahuiput tulossa Oulun pohjoispuolelle ja Koillismaalle

Jokivedet ovat nousussa Oulun pohjoispuolella ja Koillismaalla. Utos-, Kiiminki- ja Kuivajoelle tulvahuippuja ennustetaan täksi viikonvaihteeksi. Iijoen tulvahuippu osunee kuun vaihteeseen.

Tulvahuipuista arvioidaan tulevan keskimääräisiä tai sitä pienempiä. Poikkeuksellisen lämmin sää on sulattanut tällä viikolla lumen varsin perusteellisesti. Oulun eteläpuoliset joet ovat lähes jäättömiä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.