Silvio Berlusconille järjestettiin valtiolliset hautajaiset Milanon tuomiokirkossa – Italiaan julistettu kansallinen surupäivä

Silvio Berlusconin valtiolliset hautajaiset on pidetty Milanossa 2:01
Katso tästä, miltä Silvio Berlusconin valtiolliset hautajaiset näyttivät.

Italiassa maan entiselle pääministerille Silvio Berlusconille järjestettiin tänään valtiolliset hautajaiset.

Kolme kertaa pääministerinä toiminut Berlusconi kuoli maanantaina Milanossa. Hänen hautajaisensa järjestettiin keskiviikkona Milanon tuomiokirkossa. Hautajaistilaisuus alkoi iltapäivällä kello 16 Suomen aikaa.

Siunaustilaisuutta johti Milanon arkkipiispa Mario Delpini.

Tämä päivä on julistettu Italiassa myös kansalliseksi surupäiväksi.

Berlusconi oli kuollessaan 86-vuotias. Hän kärsi viimeiset vuotensa terveysongelmista. Hän oli keväällä hoidossa sydänvaivojen vuoksi, ja häntä hoidettiin milanolaisessa sairaalassa.

"Monet rakastivat häntä, monet vihasivat"

Silvio Berlusconi nousi Italian politiikkaan vuonna 1994. Hän toimi sittemmin maan pääministerinä kolme kertaa. Viimeisin pääministerikausi oli vuosina 2008–2011.

Berlusconi johti Forza Italia -puoluetta, joka kuuluu Italian nykyiseen hallitukseen. Berlusconi valittiin viime vuonna senaattoriksi.

Berlusconin poliittinen ura oli lukuisten seksiskandaalien ja oikeusjuttujen sävyttämä.

–  Berlusconi teki historiaa tässä maassa. Monet rakastivat häntä, monet vihasivat: mutta jokaisen tulee tunnustaa, että hänen vaikutuksensa politiikkaan, talouteen, urheiluun ja jopa televisioon oli ennenäkemätön, kirjoitti Italian entinen pääministeri Matteo Renzi Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat