Mainos

Silminnäkijä: Münchenin ampuja huusi ulkomaalaisvastaisia lauseita

1:16

Saksan Münchenissä OEZ-ostoskeskuksessa ampunut mies huusi ulkomaalaisvastaisia lauseita, silminnäkijä Luan Zequiri on kertonut saksalaiselle NTV-kanavalle. Zequiri sanoi kanavalle olleensa ampumisen aikaan ostoskeskuksessa ja nähneensä yhden ampujan, joka oli pukeutunut saappaisiin ja kantoi selkäreppua.

Zequiri sanoo piileskelleensä kaupassa ampumisen ajan. Hänen lausunnostaan raportoi muun muassa BBC.

Ampuminen alkoi OEZ-ostoskeskuksessa sijaitsevasta hampurilaisravintola McDonald'sin tiloista noin kello 19 Suomen aikaa eli noin kello 18 paikallista aikaa. Ampuminen jatkui myös läheisellä kadulla.

Silminnäkijähavainnot paikalta ovat ristiriitaisia. Osa silminnäkijöistä on kertonut nähneensä useita ampujia.

Ostoskeskuksesta on julkaistu myös silminnäkijöiden kuvaamia videoita, joiden aitoutta ei kuitenkaan ole varmennettu. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu video, jossa näyttäisi olevan mustiin pukeutunut mies kävelemässä pois McDonald'sista ja ampumassa pakenevia ihmisiä.

Toinen, aitoudeltaan myös varmentamaton, video kuvaa parkkipaikan katolla seisovan asemiehen ja paikalla olevien ihmisten sananvaihtoa. Videolla mies sanoo "olen saksalainen, synnyin täällä", kun häntä kutsutaan ulkomaalaiseksi.

Poliisi on vedonnut mediaan ja ihmisiin, jotta nämä eivät julkaisisi kuvia tai videoita ampumisesta ja poliisioperaatioista kaupungissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.