Silminnäkijä jäätävästä kohtaamisesta Helsingissä liikkuneen "asemiehen" kanssa: "Se oli kuumottava hetki"

Poliisi otti kiinni maanantai-iltana kello 23 aikoihin Helsingin Ilmalassa miehen, joka kulki kadulla käsiasetta muistuttava esine kädessään. Silminnäkijä ja poliisi kommentoivat tapausta MTV Uutiset Livessä.

MTV Uutiset tavoitti silminnäkijän, joka kertoo kohtaamisestaan miehen kanssa. Silminnäkijä kuvailee sekavasti käyttäytyneen miehen kävelleen katua samaan suuntaan hänen kanssaan ja pyrkineen juttusille.

– Hänellä olikin pistooli kädessä. Säikähdin ja käänsin nopeasti suuntaa. Se oli se kuumottava hetki, kääntää selkä, kertoo silminnäkijä.

Silminnäkijä arveli ensin, että kyseessä on pora tai taskulamppu. Lopulta hän vaikuuttui siitä, että esine oli pistooli. Poliisi kuitenkin totesi asetta muistuttaneen esineen kiinnioton yhteydessä kuula-aseeksi.

– Olihan se aika jäätävä kohtaaminen. Mietti, että miten se meidän keskustelu olisi voinut jatkua tai päättyä, silminnäkijä pohtii.

Tuolloin ei vielä tiedetty, oliko ase oikea vai ei.

Esine osoittautui kuula-aseeksi

Poliisin mukaan mies oli poistettu ensin junasta tupakoinnin ja möykkäämisen takia. Hän oli myös osoitellut kyseisellä esineellä itseään, muttei uhkaillut muita.

Junasta poiston jälkeen mies oli tullut Länsi-Pasilaan, josta poliisi otti miehen kiinni.

– Hän on luopunut tästä esineestä, joka sitten osoittautui kuula-aseeksi, Helsingin poliisin rikoskomisario Pasi Tuominen kuvailee tapahtumien kulkua.

Lue myös:

    Uusimmat