Silmälasit haussa? Väriopas kehysten valintaan

Uusia silmälaseja valitessa iskee usein arkuus. Satojen silmälasien peittämien hyllyjen edessä katse hakeutuu herkästi turvalliselta tuntuviin väreihin. 

Kehyskaupoille kannattaa kuitenkin lähteä avoimin mielin ja kokeilla mahdollisimman erilaisia kehyksiä. Myös niitä, joihin et tavallisesti tarttuisi. Toisinaan itsestä turvalliselta tuntuvat värit saattavatkin näyttää kasvoillasi kummallisilta.

Helpottaakseen kehystenvalintaurakkaa on syytä huomioida, mitkä värit sopivat luontaisesti kasvoillesi. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää värilämpötiloihin – oletko väreiltäsi enemmän lämmin vai kylmä? Huomioi ainakin hiusten, silmien ja ihon väri.

Hiusten väri ohjastaa sopivan sävyn valinnassa

Kylmän vaaleista hiuksista voi erottaa selkeitä tuhkaisia sävyjä. Sävyt ovat usein lähellä platinaa. Myös silmälaseja valitessa kannattaa kokeilla kylmiä sävyjä, kuten sinistä, tummaa turkoosia, pinkkiä ja klassisen tyylikästä mustaa. Vältä kellertäviä ja kultaan taittavia sävyjä.

Lämpimän sävyisissä vaaleissa hiuksissa on usein pronssisia tai hunajaisia vivahteita. Silmälasivalikoimasta kannattaa napata nenälleen lämpimiä koralleja, vaaleita turkooseja, vihreitä ja punaisia kehyksiä.

Kylmän ruskeista hiuksista voi myös erottaa tuhkaisia sävyjä. Kehyksistä kannattaa silmäillä mustia, sinisiä, pinkkejä ja tummia turkooseja sävyjä.

Ruskeat hiukset, joista erottuu punertavia tai kultaisia sävyjä, kannattaa yhdistää mintunvihreisiin tai kamelinruskeisiin kilpikonna-kuvioisiin kehyksiin. Myös lämpimät vihreän, punaisen ja luonnonvalkoisen sävyt korostavat kauniisti ruskeita sävyjä.

Voimakkaan punaiset hiukset kannattaa yhdistää vihreisiin, kermanvalkoisiin tai mustiin kehyksiin. Vältä tuhkaisia ja kellertäviä sävyjä.

Mustien hiusten kanssa sopivat myös tyylikkäät kilpikonna-kuvioiset kehykset. Toisaalta mustat hiukset ovat ideaalit kirkkaille väreille, kuten merensiniselle ja karpalolle. Vältä vaaleita tai läpinäkyviä kehyksiä, jotka vievät kaiken värin pois kasvoiltasi.

Harmaat tai valkoiset hiukset kannattaa yhdistää rohkeasti kirkkaisiin väreihin. Kehyksissä voikin kokeilla lempivärejä. Vältä tylsiä vaihtoehtoja, kuten ruskeita ja kellertäviä sävyjä sekä ehdottomasti harmaata ja hopeaa.

Silmien väriä kannattaa korostaa oikean sävyisillä kehyksillä

Siniset silmät korostuvat sinisillä ja harmailla sävyillä. Jos silmien väriin haluaa todella kiinnitettävän huomiota, kokeile kontrastivärejä, kuten oranssia, ruskeaa tai korallin punaista.

Vihreät silmät sopivat täydellisesti yhteen ruskeiden, vihreiden ja kultaisten kehysten kanssa. Kontrastia saa aikaan violetilla ja lämpimällä vaaleanpunaisella.

Ruskeasilmäisten kannattaa kokeilla lämpimiä vihreitä ja ruskeita sävyjä. Jos silmien värin haluaa todella erottuvan, kannattaa valita ruskeita sävyjä, joissa on kellertäviä vivahteita.

Ihon sävy kannattaa myös huomioida

Ihon sävy on pohjimmaltaan joko kylmä tai lämmin. Oman ihon sävyn voi määrittää helposti sillä, miltä ranteesi pinnalla näkyvät verisuonet näyttävät. Jos ne näyttävät enemmän sinisiltä, ihosi on sävyltään kylmä. Jos suonet kuultavat läpi vihertävinä, ihosi on lämpimän sävyinen.

Vinkki: Ihon sävyn huomioimalla voit kasvattaa sinulle sopivien värien kirjoa. Jos esimerkiksi hiuksesi ovat kylmänvaaleat ja ihosi lämpimän sävyinen, voit kokeilla myös hunajablondeille sopivia sävyjä. Tärkeintä onkin kokeilla mahdollisimman erilaisia laseja löytääksesi parhaiten itsellesi sopivat kehykset.

Lue myös:

    Uusimmat