Silakkapihvit ja lanttuperunasose

Silakkapihvit:

  • 600 g silakkafileitä
  • 1-2 punasipulia
  • voita tai öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • vajaa 100 g tuorejuustoa
  • ruisjauhoja leivittämiseen

Lanttu-perunasose:

  • 6-8 jauhoista perunaa
  • pieni lanttu
  • vettä
  • suolaa
  • nokare voita
  • 1-2 dl maitoa tai keitinlientä
  • valkopippuria

Hienonna punasipuli ja kuullota se. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna jäähtyä. Yhdistä sipuli tuorejuustoon ja vatkaa massa sekaisin huolella. Levitä massaa silakkafileille ja nosta toiset fileet päälle. Leivitä ruisjauhoissa ja paista voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi hitaasti ja rauhallisesti.

Voit nostaa silakkapihvit myös leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsentää ne uunissa 200 asteessa 15-20 min.

Lanttu-perunasose:

Kuori perunat ja lantut. Leikkaa lantut pienehköiksi kuutioiksi, perunat isommiksi lohkoiksi. Keitä pehmeiksi vedessä. Kaada vesi pois, soseuta ja lisää sulatettu voi ja keitinliemi tai kiehautettu maito. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja vatkaa kuohkeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat