Silakan syönti kannattaa aloittaa keski-iän jälkeen

Silakan terveysvaikutuksista hyötyvät eniten keski-iän ylittäneet, käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Luonnonvarakeskuksen yhteistutkimuksesta.  

Tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiailla naisilla ja varsinkin miehillä silakan terveyshyödyt ovat selvästi suuremmat kuin haitat.

Suurimmat terveyshyödyt saadaan sydäntautiriskin ja sydänkuolleisuuden vähenemisestä. Myös aivohalvauksen riski pienenee merkittävästi.  

Kaikkien ryhmien on hyvä noudattaa kalan yleisiä syöntisuosituksia eli syödä kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen.  

Keskimäärin suomalaiset söivät silakkaa eri muodoissa vain 1-2 grammaa päivässä, kertoi Eviran vuonna 2013 teettämä kyselytutkimus.  

EU edellyttää, että Suomessa seurataan haitallisten dioksiinin ja PCB:n pitoisuuksia Itämeren silakassa.  

Lue myös:

    Uusimmat