Siivoamalla riidat kuriin

Moni päivittäinen eripura juontuu perheenjäsenten poikkeavista siisteyskäsityksistä. Myös laatuajan määrä lasten tai oman kullan kanssa hupenee turhan usein siivotessa.

Esimerkiksi kolmasosa Briteistä tunnustaa At Home Magazinen nettisivujen mukaan sotkujen olevan suurin syy kodissa tapahtuviin kiistoihin. Kolmella siisteysvinkillä jännitteet saadaan pysymään aisoissa.

Astu keskelle järjestystä

Aloita kodin tilojen ja samalla ilmapiirin puhdistaminen eteisestä. Oviaukon tuntumaan kertyvä kenkäkaaos ja rekissä ahtaasti pullottavat takit aiheuttavat ahdistusta. Kun soppaan lisätään vielä parittomien sormikkaiden ja siellä täällä lojuvien kaulaliinojen sekamelska, ovat hermoromahduksen ainekset valmiina.

Käy tai käykää perheen kanssa yhteisvoimin läpi vaatetangon sisältö sekä lattian kenkäröykkiö. Kaikki harvemmin kuin päivittäin käytettävät jalkineet ja pukineet joutavat lattialta kaappisäilytykseen, kierrätykseen tai vaatekomeroon.

Korit avuksi vessassa

Toinen ylimääräistä roinaa keräävä kolkka kodissa on wc. Käymälässä ja kylpyhuoneessa käytetään paljon aikaa, jolloin niihin alkaa kertyä monenlaista enemmän ja vähemmän tarpeellista tavaraa.

Avaa siis vessan ovi ja tartu tuumasta toimeen: viskaa pois tuotteet ja tarvikkeet, joiden parasta ennen -päiväys on mennyt, tai joita et muuten enää käytä. Hieno yhdistetty sisustus- ja säilytysidea on pajukorien käyttö pienen sälän sijoitukseen.

Näin meikkiputkilot, hiusnipsut ja muut esineet pysyvät tyylikkäästi ruodussa eivätkä loju pitkin tasoja. Säilökoreja voi myös liikutella paikasta toiseen tarpeen mukaan sotkematta järjestystä.

Lelut asemiin

Lasten joka nurkan ja pinnan valtaavat lelut ja harrastuskamppeet kasvattavat herkästi harmaita hiuksia. Nyt, kun jälkikasvu on suunnannut opintielle, on häiriöttömälle siivoukselle enemmän mahdollisuuksia.

Hyvä keino säästyä suursiivoukselta jokaisen päivän päätteeksi on rajata leikeille tarkoitettuja alueita eri huoneisiin. Näin leikkikalut löytyvät aina niille suunnitelluilta sijoilta.

Paras ratkaisu lastenlelujen säilytykseen ovat yksinkertaiset laatikot. Ne ovat myös joustava keino sisustusta ajatellen, sillä sopivia laatikoita voi pinota ja järjestellä mielensä mukaan.

MTV3/athomemagazine.co.uk

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja