Sihvonen: Leijonille voitto vaivoin Tanskasta – ”Ennakkosuosikin asema on Suomelle työläs”

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen luonnehtii Leijonien 3-1 voittoa Tanskasta pienimmän riesan tieksi. Suomi teki, mitä Suomen piti tehdä.

Oli ennakkoon selvää, että Leijonat joutuu tuloksen kanssa koville Tanskan kanssa. Tanskalla on kosolti hyviä pelaajia ja joukkueella oli melkeinpä pakkovoiton paikka ottelussa Suomea vastaan.

Leijonien pelaaminen – tällä miehistöllä – perustuu parhaimmillaan viisaaseen altavastaajalätkään. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että kiekonhallintapeli on yhtä lailla puolustamista kuin hyökkäämistä.

Tosin Tanskaa (sekä Iso-Britanniaa, Ranskaa ja osin Saksaakin) vastaan on mentaalisesti melkeinpä mahdotonta ajatella, että kiekkokontrollin pelaaminen olisi puolustamista. Pikemminkin pelaajat mieltävät sen hyökkäämiseksi, mikä johtaa – tämän joukkueen osalta – pelivälineen kanssa operoimisen hieman väkinäiseksi pelin pakottamiseksi. Tuo ei ole moite, se on fakta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tuossa katsannossa Leijonat pelasi Tanskaa vastaan esimerkiksi määrällisesti etenkin ensimmäisessä erässä määrällisesti paljon viivelähtöjä melkoisen heikolla laadulla.

Ensimmäisessä erässä Leijonat ei saanut käytännössä olenkaan pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä käyntiin. Aivan kuin idea olisi ollut yrittää pelata vyöryttelemällä. Sen sijaan toisessa erässä Leijonat pelasi nuo pelitilanteet pelipaikkoja vaihdellen, mikä oikeastaan ratkaisi pelin Suomelle.

Kolmannessa erässä Leijonat teki tismalleen sen, mitä johtoasemassa pitääkin tehdä. Tanskan takaa-ajo jäi piippuun, mikä johtui Suomen tiiviin viisikkopelin toisteisesta vasteesta.

Sanoisin, että Leijonille on hieman työlästä pelata ennakkosuosikin asemassa. Mutta lisäsin, että joukkue osaa kuitenkin lätkän, jota voi luonnehtia pienimmän riesan tien pelaamiseksi. Pelaaminen ei ole koko ajan hohdokasta, mutta se ei karkaa myöskään laukalle.

Lue myös:

    Uusimmat