Sian kanssa paritellut mies tunkeutui samaan sikalaan toistamiseen – "Ei tällainen käynyt edes mielessä"

Sian kanssa paritellut mies tunkeutui samaan sikalaan ensimmäisen kerran jo marraskuussa. 

– Tekijä näyttäisi samalta, mutta poliisilta en ole varmistusta saanut, kärsämäkeläisen sikalan toimitusjohtaja kertoo.

Tuolloin mies touhuili sikalassa reilusti yli tunnin.

Marraskuisen iskun jälkeen sikalan valvontakamerat ja hälytinjärjestelmä uusittiin. Työ kannatti, sillä myöhään perjantai-iltana uudestaan sikalaan iskenyt mies jäi verekseltään kiinni, kun sikalan työntekijät olivat paikalla reilussa kymmenessä minuutissa.

– Ei kyllä tällaista osannut odottaa. Enemmän eläinaktivisteja ja murtomiehiä varten nuo kamerat asennettu. Ei tällainen käynyt edes mielessä. Aina kun joku tunkeutuu luvatta, niin miettii ensimmäisenä, että onko eläinaktivisteja siellä kuvaamassa. Millainen kuvaaminen sitten tällä kaverilla ollut mielessä, sikalan toimitusjohtaja miettii.

Poliisin mukaan sikalanhoitajat löysivät karsinasta alastoman miehen, joka oli ”antautunut noin 250 kiloa painavan karjun astuttavaksi”. Miestä oli kehotettu lopettamaan touhut, jolloin tämä oli housujaan nostellen kompuroinut sian lantaan ja poistunut ulos ja autolla karkuun.

Mies jäi kiinni noin 40 kilometrin päässä tuntia myöhemmin, kun hän oli ajanut autollaan ojaan. Miehen epäillään olleen humalassa.

Poliisi epäilee miestä julkisrauhan rikkomisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kärsämäkeläisessä sikalassa on noin 700 emakkoa porsaineen ja kaksi karjua.

Millaisia puheita sikalaan tunkeutuminen on pienellä paikkakunnalla herättänyt?

– Kyllä täällä varmaan huhuja liikkuu, en ole joutanut paljon kyselemään, tässä on omiakin hommia tehtävänä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat