Seurakaveri tykittää: Laine on täysin pysäyttämätön

Tapparassa Suomen mestaruuden voittanut Patrik Laine puhututtaa tällä hetkellä ympäri maailmaa.

Nyt Tapparan riveissä mestaruuden voittanut puolustaja Nick Plastino on antanut oman näkemyksensä Patrik Laineesta. Plastino ylisti Lainetta Edmonton journal -sivustolle tehdyssä haastattelussa.

Italiaa maajoukkuetasolla edustava puolustaja tavoitettiin puhelimesta kostean juhlinnan jälkeen.

- Se on suomalainen asia, nauroi Plastino kertoessaan suomalaisten tavasta juhlia mestaruutta.

- Ei ole parempaa maata juhlimiseen.

Juhlat olivat hänen mielestään mahdolliset vain Patrik Laineen vuoksi.

Laine kehittynyt suurin harppauksin

Vasta 18-vuotta täyttänyt Laine iski 10 maalia ja 15 pistettä pelaamissaan 18 pudotuspeliottelussa. Laine pokkasi palkintokaappiinsa Jari Kurri -palkinnon, joka jaetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle.

- Hän on täysin pysäyttämätön, Plastino totesi.

Plastino paljasti haastattelussa, ettei Laine ollut hänelle lainkaan tuttu kauden alussa, eikä monelle muullekaan ulkomailla.

- Täytyy olla rehellinen, ettei hän aluksi erottunut joukosta. En tiennyt hänestä mitään ja hän näytti vain nuorelta pojalta. Mutta kauden aikana hän osoitti olevansa erityinen pelaaja.

Todellisena käännekohtana Laineen kaudella Plastino pitää Nuorten MM-kisoja, jotka pelattiin vuodenvaihteessa Helsingissä. Siellä Laine kylvi ”PuLaAho”-ketjun kanssa tuhoja pelistä toiseen. Kyseisessä turnauksessa Laine otti harppauksen seuraavalle tasolle.

- Hän oli rohkeampi kiekon kanssa. Hän halusi rakentaa peliä eikä vain heittää pitkää päätyyn. Hän luotti kykyihinsä enemmän.

NHL-draftissa mahdollinen ykkösnimi

Toisin kuin NHL-draftin suurin suosikki Auston Matthews, joka jäi pisteittä kahdessa ratkaisevassa ottelussa, eikä pystynyt kantamaan USA:ta finaaliin saakka. Laine ja Jesse Puljujärvi ovat osoittaneet olevansa myös isojen otteluiden pelaajia.

- Hän on sellainen pelaaja, joka voi muuttaa pelin laukauksellaan. Ylivoimalla olimme sopineet jakavamme hänelle paljon kiekkoa ja hän saa hoitaa loput, viittasi Plastino Laineen laukaukseen, jolla hän otti Tapparan välillä reppuselkäänsä pahassa paikassa.

Nykypäivän NHL:ssä laukauksen merkitys on erittäin korostunut. Tästä syystä Matthews tai Puljujärvi eivät ole Plastinon varauslistalla ykkösenä, vaan hänen valintansa ykkösnimeksi on Laine.

- Laine on minun valintani, hänellä on paremmat taidot. Hänessä on paljon samaa kuin Ilja Kovaltshukissa. Hän voi taklata kovaa, laukoa kovaa, todella tehdä kaikkea. Hän voittaa pelejä. 

Lue myös:

    Uusimmat