Seuraavan NHL-draftin ensimmäinen listaus on suomalaisittain iloista luettavaa – Brad Lambert kärkikahinoissa

9:03
Videolla kuvaa tämän kesän NHL-draftista.

Pohjois-Amerikassa katseet ovat kääntyneet hiljalleen jo kohti kesän 2022 NHL-varaustilaisuutta. Suomalaislupaus Brad Lambertia povataan ensimmäisissä listauksissa kärkisijoille.

NHL:n varaustilaisuus järjestettiin vasta viime viikonloppuna, mutta katseet on nopeasti käännetty jo ensi vuoteen. NHL-lupauksia läheltä joka vuosi seuraava The Athleticin toimittaja Corey Pronman on tehnyt jo ensimmäisen listauksensa tulevasta varausluokasta.

Ensi vuoden selkeäksi ykkösvaraukseksi Pronman nostaa tällä hetkellä kanadalaishyökkääjä Shane Wrightin.

– Hän ei ole vielä Connor McDavidin kaltainen lupaus, mutta hän näyttää vahvalta ykkösvaraukselta, joka voisi olla perusteellinen kulmapala uudelleenrakennuksessa, Pronman kirjoittaa.

Kärjen joukossa nähdään myös suomalaisväriä. Pronman nostaa JYPissä pelaavan Brad Lambertin listallaan neljännelle sijalle.

– Lambert on dynaaminen hyökkääjä, joka pelasi hyvin miehiä vastaan viime kaudella. Hänellä on paljon nopeutta ja taitoa, Pronman listaa.

Pronmanin listalle mahtuu vielä kaksi suomalaista. JYP-paidassa päättyneellä kaudella debytoinut Joakim Kemell on listalla 16:s ja Jokereiden U20-joukkueen Miko Matikka 21:s.

– Kemell on vaarallinen hyökkäävä pelaaja, joka on nopea, taitava ja hänen laukauksensa on uhka kauempaakin, Pronman kehuu Kemelliä.

– Se on aina kiehtovaa, kun näkee 190senttisen hyökkääjän olevan äärimmäisen taitava. Hän pystyy ulottuvuudellaan kiertämään puolustajien yritykset helposti ja luomaan hyökkäyksiä, Pronman kuvailee Matikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja