Mainos

Seuraa suoraa lähetystä brittiparlamentista: Johnson vakuuttaa sopimustaan parhaaksi, opposition Corbyn pitää edellistäkin huonompana

Huuhkajat (1) LIVE
Tässä suoraa kuvaa Britannian parlamentin alahuoneesta.

Brittikansanedustajat eivät välttämättä tänään äänestäkään pääministeri Boris Johnsonin EU-erosopimuksesta.

Päivän äänestykseen on valittu konservatiivipuolueesta pois potkitun Oliver Letwinin jättämä muutosehdotus, jonka mukaan brexit-sopimuksesta voitaisiin äänestää vasta, kun sen toimeenpanoa määrittelevä lainsäädäntö on saatu valmiiksi.

Jos Letwinin ehdotus menee läpi, sopimuksesta äänestäminen tänään ei olisi tarpeellista. Brittimedioiden tietojen mukaan hallitus aikoo siinä tapauksessa lähettää kansanedustajat kotiin.

Brittiparlamentin alahuone on parhaillaan kokoontunut ensimmäiseen lauantai-istuntoonsa sitten Falklandin sodan.

Johnsonin puhe ei vakuuttanut 

Alahuoneen harvinaisessa lauantai-istunnossa puhunut Johnson vakuutti sopimuksensa olevan paras mahdollinen ja muistutti, että aiemmin luultiin, ettei sopimuksesta olisi voinut muuttaa pilkkuakaan.

Oppositiojohtaja Jeremy Corbyniin Johnsonin puhe ei uponnut. Omassa puheessaan Corbyn kutsui sopimusta katastrofiksi työläisille, uhaksi ympäristölle ja aiemmin hylättyjä sopimusehdotuksia huonommaksi. Hän arvosteli myös sitä, ettei sopimusehdotukseen kuulu esimerkiksi talousvaikutusten arviointia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja