Mainos

Sellomusiikkia Sibelius-Akatemian syksyssä

Tallinnan filharmonikot soittaa Beethovenia Sibelius-Akatemian konserttisarjassa sunnuntaina. Orkesteria johtaa Andres Mustonen ja solisteina ovat Aleksei Ljubimov, Kolja Blacher ja Natalia Gutman.

Akatemian oopperan syksyssä on luvassa Mozartin nuorena säveltämän oopperan Apollo et Hyacinthus Suomen ensiesitys. Oopperaa esitetään Teatterimuseossa 9.marraskuuta alkaen. Musiikkia johtaa Hannu Bister ja oopperan ohjaa Ville Saukkonen.

Sibelius-Akatemian syksyn konserttisarja alkaa tänään akatemian oman sinfoniaorkesterin sekä sellisti Timo-Veikko Valven ja pianisti Jerry Jantusen konsertilla. Lisää sellomusiikkia kuullaan Helsinki Cello Ensemblen konsertissa 18.syyskuuta. Ohjelmassa on mm. Kaija Saariahon ja Veli-Matti Puumalan teoksia sekä sellistien, kuten Lauri Angervon, Tomas Djupsjöbackan, Markus Hohtin ja Anssi Karttusen kaanoneita.

Syys-lokakuun vaihteessa Soiva akatemia -sarjassa ovat vuorossa Liisa Pohjolan ja Matti Raekallion pianokonsertit otsikolla Professorit vaihtuvat. Pohjola jää eläkkeelle ja Raekallio jatkaa.

Pianomusiikkia on tarjolla myös nuorten pianistien Antti Vahtolan ja Anastasia Injushinan ensikonserteissa lokakuussa. Muita ensikonsertoijia ovat urkuri Kati Pirttimaa, kanteletaiteilija Katja Laatikainen, viola da gamban soittaja Varpu Haavisto sekä jo maineikas Tempera-kvartetti.

Myös Sibelius-Akatemian orkesteri juhlistaa suomalaisen säveltaiteen nestorin Erik Bergmanin 90-vuotisjuhlia monen muun orkesterin lailla. Konsertti on säveltäjän syntymäpäivänä 24.marraskuuta. Soivan akatemian syksy päättyy komeasti Paavo Berglundin johtamaan Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin yhteiskonserttiin 17.joulukuuta.

Berglund johtaa Haydnin Oxford-sinfonian ja Beethovenin 6. sinfonian. Sibelius-Akatemian ooppera esittää Mozart-harvinaisuuden lisäksi Don Giovannin, joka toteutetaan Joensuussa yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Teoksen ohjaa Timo Honkonen.

Kansanmusiikin opettajien KOE! -sarja jatkaa syksyllä muinaisten ja nykyisten musiikkien tutkimista. Sarjan aloittavat Merja Ikkelä ja Anne Nielsen Tango Parisien -konsertilla huomenna.

Hanurivirtuoosi Kimmo Pohjonen & Kluster päättää sarjan 7.joulukuuta. Myös Sibis Jazz, lied-konsertit Kirpilässä, urkukonsertit ja tohtoritutkintoon tähtäävät Docmus-konsertit jatkuvat syksyllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.