Selkkaus polkupyörämarssissa Helsingissä - poliisi tutkii pahoinpitelyä ja liikenteen häirintää

Liikennerauhan puolesta järjestetty polkupyörämarssi Helsingissä keskeytyi hetkellisesti marssille osallistuneiden ja linja-auton kuljettajan väliseen selkkaukseen Mannerheimintiellä, kertoo Helsingin poliisi.  

Bussi kääntyi Musiikkitalon kohdalla keskelle polkupyöräkulkuetta, jonka jälkeen kuljettajan ja joidenkin marssijoiden välillä syntyi sanaharkkaa.  

Bussinkuljettaja kimpaantui tilanteesta ja heitti poliisin mukaan yhden marssiin osallistuneen pyörän toisen bussin alle. Vastavetona pyöräilijä oli mennyt bussiin ja ottanut bussin virta-avaimet haltuunsa.  
Bussinkuljettaja alkoi sen jälkeen töniä kyseistä pyöräilijää. Tilanne rauhoittui vasta kun poliisi saapui paikalle.  

Mannerheimintiellä seisoneesta linja-autosta aiheutui myös iso ruuhka, kun se tulppasi liikenteen selkkauksen ajan.

Poliisi tutkii pahoinpitelyä

Helsingin poliisi tutkii asiaa bussinkuljettajan osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, lievänä vahingontekona ja lievänä pahoinpitelynä.   

Pyöräilijän, joka otti linja-auton virta-avaimet haltuunsa, osuutta tapauksesta tutkitaan liikenteen häirintänä.  

Kun poliisi oli selvittänyt tapahtumien kulun, selkkaukseen osallistuneiden annettiin jatkaa matkaa. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.  

Helsingin lisäksi Turussa ja Kuopiossa järjestettiin tänään polkupyörämarssit liikennerauhan puolesta. Marsseilla muistettiin keskiviikkona auton ja polkupyörän törmäyksessä Helsingissä kuollutta miestä.  

Lue myös:

    Uusimmat