Jalkakäytävälle kurvannut taksikuski ajoi päin naista Helsingissä – video tallensi erikoisen välikohtauksen

Jalkakäytävää pitkin ajellut taksinkuljettaja ajoi jalkakäytävällä seissyttä naista päin Helsingin Rautatientorilla. 2:52
Videolla näkyy, miten taksinkuljettaja nousee autoonsa ja lähtee ajamaan naista kohti.

Jalkakäytävää pitkin linja-autopysäkille ajellut taksinkuljettaja töytäisi jalkakäytävällä seissyttä naista Helsingin Rautatientorilla.

Taksinkuljettajan töytäisemä nainen sai tilanteessa jalkoihinsa mustelmia, ruhjeita, turvotusta sekä särkyä. Tapahtumaketju sai alkunsa kun taksinkuljettaja oli kertomansa mukaan tuonut asiakkaansa Rautatientorille. Tapaus sattui joulukuussa 2022.

Kuljettajan mukaan läheiselle pysäkille ajanut linja-auton kuljettaja oli painanut torvea, mikä oli hermostuttanut kyydissä olleita asiakkaita ja taksinkuljettaja päätti luopua rahastuksesta. Kuljettaja kertoo olleensa pysähtyneenä noin viisi minuuttia.

Taksinkuljettaja kertoo, että linja-auto oli ajanut pysäkille aivan hänen autonsa vierestä ja että hänen autonsa oli tämän seurauksena heilahtanut.

Tämän jälkeen taksinkuljettaja on kertomansa mukaan noussut autosta ja kehottanut linja-auton kuljettajaa tulemaan ulos selvittämään asiaa. Kuljettajat vaihtoivat mielipiteitä tapahtuneesta, jolloin taksinkuljettaja oli hermostunut ja päätti poistua paikalta.

Taksinkuljettajan kertoman mukaan hän oli ennen tätä huutanut jalankulkijoille, että nämä menisivät pois edestä, koska hän oli lähdössä liikkeelle

Taksin töytäisemäksi jäänyt nainen kertoo huutaneensa kuljettajalle, että hän ei lähtisi minnekään, vaan asia tulisi selvittää. Taksinkuljettaja lähti kuitenkin liikkeelle.

Jutun alussa olevalla videolla näkyy, miten nainen seisoo jalkakäytävällä taksin edessä kamera kädessään ja miten taksinkuljettaja nousee autoonsa ja lähtee ajamaan naista kohti. Nainen kertoo yrittäneensä ottaa kuvaa taksista. Paikalla on ollut myös useita muita jalankulkijoita.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi taksinkuljettajan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelystä 4 kuukauden ja 10 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Taksikuski määrättiin maksamaan naiselle 400 euroa tilapäisestä haitasta ja 3304,60 euroa naisen oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio on lainvoimainen.

*Muokattu otsikkoa kello 9.57.

*Päivitys 15.4. kello 16.33: Lisätty tieto, että tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat