Seksikäs vai surullinen? Meikkaa mielialan mukaan

Tunnetko olosi rennoksi, vihaiseksi, seksikkääksi tai surulliseksi? Meikillä voi ilmaista tunteita samaan tapaan kuin vaatteillakin.

Aamuissa on eroja. Joskus tuntuu, ettei jaksaisi panostaa meikkiin lainkaan, ja joskus on niin pirteä olo, että tekisi mieli tehdä arkimeikistäkin juhlava. Oikeilla vinkeillä opit ilmaisemaan tunteitasi rohkeasti myös meikkaamalla – oli sitten hyvä tai huono päivä.

Rento olo

Rentoon oloon sopii parhaiten luonnollinen meikki. Luomiin ja huuliin kannattaa valita rentona päivänä pehmeitä sävyjä. Kannattaa olla tarkkana sen kanssa, miten eri värit sointuvat omaan ihonväriin. Vaaleaan ihoon sopivat vaaleammat korallinsävyt sekä vaaleanpunaiset ja persikka. Tummempaan ihoon kannattaa kokeilla luonnollisen lookin rakentamiseksi kullansävyä ja ruskeaa.

Vältä luonnollisessa meikissä erityisesti nestemäistä eylineriä. Tarkat rajat meikissä eivät luo luonnollisinta vaikutelmaa. Silmänrajaukset voi piirtää kevyesti aivan ripsien tyveen. Tärkeintä on tavoitella viimeisteltyä, muttei liian pyntättyä kokonaiskuvaa.

Vihainen olo

Vihaiseen mielialaan sopivan meikin pohja on syytä tehdä mattapinnan muodostavalla meikkivoiteella. Tasaisesta meikkipohjasta saa hyvin viimeistellyn ja viileän kuvan.

Nestemäinen eyeliner on tärkeä osa rohkeaa ja vihaista meikkiä. Myös ripsivärin on syytä olla juuri mustaa, sillä tarkoitus on kiinnittää kaikki huomio silmiin.

Viimeistele tyylisi kiukkuisempina päivinä punaisella huulipunalla. Myös kynnet voi lakata tyylikkäästi samalla sävyllä kuin huuletkin. Valitse lämpimämmän sävyinen punainen, jos ihosi on kovin vaalea. Tummempaan ihoon sitä vastoin sopivat usein paremmin kylmemmät punaisen sävyt.

Seksikäs olo

Kun et halua peitellä sitä, että ajatuksissasi on flirttiä, voi meikinkin tehdä sen mukaisesti. Valitse villimpään meikkiin luomiväri, joka korostaa silmiesi väriä. Vastavärit toimivan tähän tarkoitukseen loistavasti. Varo kuitenkaan valitsemasta liian kirkasta sävyä, jottei kaikki huomio kiinnity luomiisi.

Ripsiä kannattaa taivuttaa, jotta flirttaileva katse muuttuisi entistä intensiivisemmäksi. Luomen yli kaartuvat ripset antavat viekoittelevan kuvan.

Flirttaileva meikki viimeistellään meikkaamalla huulet erityisen herkullisiksi. Huolehdi siitä, etteivät huulesi ole kuivat ja lisää reilusti huulikiiltoa.

Surullinen olo

Surullisina päivinä meikin määrää voi huoletta vähentää. Jos on sellainen tunne, että itkukohtaus saattaa keskeyttää päivän, meikkivoide on syytä jättää laittamatta, sillä kyynelvanat näkyvät poskilla helposti, jos iholla on meikkiä.

Alarajaukset tekevät katseesta syvemmän ja saavat punertavat tai turvonneet silmät näyttämään kirkkaammilta. Vaaleat luomivärisävyt kirkastavat niin ikään katsetta.

Surullisina päivinä on helppo tukeutua vedenkestäviin silmämeikkeihin. Jos tunteet purkautuvat kesken päivän, takaa vedenkestävä meikki sen, ettei päivä ole lopullisesti pilalla.


MTV3/Helmi

Osittainen lähde: Real Simple

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja